Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Αθώος ο αστυνομικός της Κω που χαστούκισε μετανάστη

Αθώος κρίθηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κω ο Αρχιφύλακας, που βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας, όταν από

τον δημοσιογράφο του Associated Press κ. Dalton Bennett, κατεγράφη σε βίντεο να χαστουκίζει μετανάστη, έξω από το αστυνομικό τμήμα της Κω.

Ο Αρχιφύλακας αντιμετώπιζε την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας, διότι στις φωτογραφίες και στο βίντεο, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, εφέρετο να κραδαίνει μαχαίρι.

Όπως εξέθεσε ο Αρχιφύλακας, το μαχαίρι, που κρατά στο δεξί του χέρι ενώ χαστουκίζει τον μετανάστη, το βρήκε την ίδια ημέρα (10 Αυγούστου 2015) και ώρα 11.00 έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω, όπου εκτελούσε υπηρεσία. Βρισκόταν, όπως επεσήμανε, στο έδαφος κοντά στο συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών (600 άτομα περίπου), που κατέβαλλαν προσπάθεια να εισέλθουν με βία στο αστυνομικό τμήμα.

Μόλις τρείς αστυνομικοί προσπαθούσαν να απωθήσουν το πλήθος και ο Αρχιφύλακας δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το σημείο και να παραδώσει το μαχαίρι στους συναδέλφους του, εντός του τμήματος.

Επεσήμανε ότι το μοναδικό μέλημά του ήταν η αποκατάσταση της τάξης σε συνθήκες κινδύνου της σωματικής ακεραιότητας του ίδιου και των συναδέλφων του από το εξαγριωμένο πλήθος.
Φέρεται να προέκυψε εξάλλου ότι όταν υπήρξε ύφεση στα επεισόδια ο ίδιος παρέδωσε το μαχαίρι στον διοικητή του αστυνομικού τμήματος κ. Δημήτριο Δελή, ενώ συνέταξε και σχετική αναφορά.

Για την χειροδικία σε βάρος του μετανάστη, ο Αρχιφύλακας, στα πλαίσια της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται, κατέθεσε ότι ήταν μια υπερβολική αντίδραση από μέρους του την οποία αποδίδει στην ένταση της στιγμής, αλλά και στην κατάσταση ανάγκης που βρέθηκε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από τις επιθέσεις των μεταναστών και μετά την ανεύρεση του μαχαιριού.
Στόχος και σκοπός του ήταν εξάλλου, όπως εξέθεσε, η αποκατάσταση της τάξης και να μπούν οι μετανάστες σε σειρά για να εξυπηρετηθούν. Τόνισε επιπλέον ότι το χαστούκι δεν είχε ιδιαίτερη ένταση και σκοπός του δεν ήταν να προκαλέσει πόνο ή να υποτιμήσει τον μετανάστη.

ΠΗΓΗ:www.bloko.gr