Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ & ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

«Μέχριτον Ιούνιο του 2012 η Κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικά μία μείωση κατά μέσο όρο10% στα αποκαλούμενα «ειδικά μισθολόγια» του δημοσίου τομέα, στα οποία το νέομισθολόγιο δεν ισχύει.
Τούτο θα εφαρμοσθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 καιεντεύθεν και θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξεως των 114 εκατομμυρίων Ευρώτουλάχιστον (με αντίκτυπο μεταφοράς 226 εκατομμυρίων Ευρώ το 2013) (καθαρόποσόν αφού ληφθεί υπόψιν η επίπτωση επί των φόρων και των εισφορών κοινωνικήςασφάλισης)» . Την ξερήαυτή διατύπωση περιλαμβάνει το μνημόνιο  2 , για τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια που έγινενόμος του κράτους πολύ πρόσφατα από την Βουλή των Ελλήνων.
Λίγες όμως μέρες αργότεραστον νόμο τροποποίησης του προϋπολογισμού του 2012 , «κατακυρώθηκε» το ποσό των205 εκ.?,  χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στηναιτιολογική έκθεση εάν πρόκειται για την μείωση του 10% που προβλέπει το μνημόνιο,ή εάν σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 95 εκατ που αναζητούσε, εάν θυμάστε η Κυβέρνηση για να καλύψει την τρύπα των305 εκατ.  
Πάντως ότι και εάν ισχύει «ο κύβος ερίφθει». Απομένει μόνον ο καταμερισμός των χρημάτων ανά φορέα και εδώ οι Αστυνομικοί ,οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί αποτελούν τον αδύναμο κρίκο των ειδικώνμισθολογίων. Τον αδύναμο κρίκο καθώς ποτέ δεν είχαν  προνόμια, όπως θα εκλάμβανε κανείς καιδικαιολογημένα από την ένταξη τους στα ειδικά μισθολόγια.
Με ακαθάριστες αποδοχές(χωρίς να υπολογιστούν οι μειώσεις των δυο τελευταίων ετών) να διαμορφώνονταισυνολικά με όλα τα επιδόματα και τις  πρόσθετεςαμοιβές (εργασία 6 ημερών την εβδομάδα)  κατάμ.ο. στα 1900 ? υπολείπονται πολύ των άλλων εργαζομένων στα ειδικά μισθολόγια.
Πωςάραγε θα ζητήσουν οι Κυβερνώντες μια νέα μείωση που οδηγεί περαιτέρω τονΑστυνομικό -Πυροσβέστη και Λιμενικό , είτε ευρίσκονται στις χαμηλές μισθολογικέςκλίμακες των 683? ,είτε στις κατ΄ ευφημισμό υψηλές των 1500? ,στην εξαθλίωσηκαι στην αδυναμία επιβίωσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών;;;;;

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ