Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΜΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...........

Εδώ και πολλά χρόνια, η Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης αποτελεί μια ιδιαίτερα πετυχημένη και αποτελεσματική υπηρεσία στην Γ.Α.Δ.Θ.
Εδώ και πολλά χρόνια έχει δώσει λύσεις σε διάφορα δύσκολα μέτρα τάξης, βγάζοντας ασπροπρόσωπους τους διοικούντες Αξιωματικούς, δεχόμενη τα συγχαρητήριά τους επανειλημμένα.
Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί μια ιδιαίτερα ευέλικτη υπηρεσία που είτε ενεργεί στο πλευρό της Υ.Α.Τ., είτε μόνη της σε διαδηλώσεις, είτε σε πεζές περιπολίες κ.λ.π. καταφέρνει να φέρει εις πέρας σημαντικό αστυνομικό έργο.
Εδώ και πολλά χρόνια η Υ.ΜΕ.Τ. στη Θεσσαλονίκη, απαρτίζεται από Αστυνομικούς



που αγαπούν τη δουλειά τους. Γι αυτό και αντεπεξέρχονται σε δύσκολες συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους, αντεπεξέρχονται σε καθημερινά ψυχοφθόρα ωράρια τα οποία πολύ συχνά τα μαθαίνουν την τελευταία στιγμή, αντεπεξέρχονται σε ταξίδια εκτός νομού προκειμένου να εκτελέσουν δύσκολο αστυνομικό έργο και να επιστρέψουν συνεχίζοντας την αποστολή τους την επόμενη μέρα.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, εδώ και πολλά χρόνια έχουν ένα δίκαιο αίτημα στο οποίο πρέπει κάποιοι αντίστοιχα αποτελεσματικοί αξιωματικοί, να δώσουν λύση !!

Το πρόβλημα αυτό είναι η διάθεση των διμοιριών, αποδεκατισμένων, σε υπηρεσία στις αίθουσες των δικαστηρίων. Ένα έργο που αφενός είναι ξένο προς τη φύση της υπηρεσίας, αφετέρου δημιουργεί δυσβάστακτο πρόβλημα στο ήδη βεβαρυμμένο και φορτωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμά τους, στερώντας τους ουσιαστικά την εβδομαδιαία ανάπαυση (ρεπό) και την εκπαίδευση. Εκπαίδευση;….. Αυτή η εκπαίδευση έχει καταντήσει ανέκδοτο και πλέον η αποτελεσματικότητα των διμοιριών στηρίζεται στο φιλότιμο των αντρών και την εμπειρία των παλαιότερων συναδέλφων… Όσο για τα ρεπό, αναφέρουμε ότι μονοψήφιος αριθμός οφειλόμενων είναι σπάνιο φαινόμενο ενώ ο συνήθης αριθμός των 13, 15 και ακόμα και πολύ περισσοτέρων σε ορισμένους συναδέρφους είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Φυσικά μιλάμε για τα οφειλόμενα ρεπό των πραγματικά μάχιμων αντρών στις διμοιρίες και όχι των μάχιμων των… γραφείων.

Ειλικρινά δε μπορούμε να κατανοήσουμε για πιο λόγο τόσα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί μια μόνιμη δύναμη που να εκτελεί το αστυνομικό έργο μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Μια δύναμη που θα έχει την εξειδίκευση και την ανάλογη εκπαίδευση ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ!

Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε σε σημείο μηνύσεων σε περιπτώσεις τραυματισμένων ή εκτιθέμενων ανεκπαίδευτων συναδέρφων.  Θεωρούμε ότι είναι βλακώδες να αφήσουμε την κατάσταση να φτάσει σε τέτοια ακραία σημεία. Δε χρειάζεται! Μπορούν και οι ανάγκες των δικαστηρίων να καλυφθούν και οι συνάδερφοι της Υ.ΜΕ.Τ. να συνεχίσουν ακόμα πιο αποτελεσματικά το έργο τους.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί συνάδερφοι θα επιθυμούσαν να ενσωματωθούν σε μια τέτοια υπηρεσία δικαστηρίων. Αρκεί να γίνει σωστός σχεδιασμός ώστε να γνωρίζουν και αυτοί σε ποιες συνθήκες θα εργάζονται.

Το επιχείρημα ότι μια τέτοια δύναμη τον καιρό που τα δικαστήρια δε θα λειτουργούν θα καθίσταται ανενεργή, πάσχει. Δηλαδή τις όποιες μέρες μέσα στο έτος χρειαστεί να διατεθούν κάποιοι άνδρες των δικαστηρίων σε υπηρεσίες με μεγαλύτερες ανάγκες είναι δυσκολότερο από το να διατίθενται σε εβδομαδιαία βάση οι άντρες της Υ.ΜΕ.Τ., οι οποίοι ενδεχομένως την προηγούμενη μέρα έπαιζαν με την ζωή τους απέναντι σε κουκουλοφόρους και σε εξαγριωμένα πλήθη;

Ελπίζουμε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό που χρονίζει. Οι άντρες των διμοιριών είναι πλέον σε οριακή ψυχική κατάσταση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχουν αξιωματικοί στην διοίκηση της Γ.Α.Δ.Θ. που γνωρίζουν το δύσκολο έργο της Υ.ΜΕ.Τ. και σύντομα θα σταθούν στο πλευρό της, δίνοντας λύση.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης