Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, όσο αφορά τα οικονομικά θέματα. Πολλοί συνάδερφοι αναρωτιούνται πια πραγματικά είναι η επίσημη θέση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Πώς είναι δυνατόν να δίνονται συνεντεύξεις τύπου μόνο για θέματα που απειλούν τη θέση του Αρχηγού;
Θα έπρεπε να υπάρξει μια επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι αστυνομικοί μετά τις άδικες οικονομικές περικοπές, εξάλλου αυτό προβλέπεται και από τους οργανικούς νόμους κανονισμούς του Υ.Π.ΠΟ και συγκεκριμένα στο (Π.Δ.2800/2000, άρθρο 11), όπου ρητά αναφέρεται ότι ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επικουρεί τον υπουργό προστασίας του πολίτη ως προς την άσκηση της πολιτικής του. Ως προς την έκδοση όμως διαταγών και εντολών καμία φειδώ!!! Και ενώ ετοιμάζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο – φτωχολόγιο, κανείς από τους επιτελείς του αρχηγείου δεν έχει τίποτα να πει.


Παρόλα αυτά το Αρχηγείο περιορίζεται μόνο σε υπηρεσιακές ανακοινώσεις για λήψη μέτρων τάξης από τους Έλληνες Αστυνομικούς, οι οποίοι πολλές φορές δουλεύουν χωρίς ρεπό, 2 και 3 βδομάδες, ξεπερνώντας τους εαυτούς τους και χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως μέριμνα για την πιστή εφαρμογή των κανονισμών – οργανικών νόμων του Υ.Π.ΠO..
Κοντινότερο παράδειγμα η υπερεργασία των συναδέρφων της Δ.Α.Ε.Α. κατά τις ημέρες των συλλαλητηρίων οι οποίοι εργάστηκαν συνεχόμενα για 20 ώρες και κλήθηκαν την επομένη το πρωί να ξανά εργαστούν μόνο μετά από 4 ώρες ξεκούραση.
Για την υπηρεσία μου, την Δ.Α.Ε. Θεσ/νίκης, γνωρίζω ότι τα οφειλόμενα ρεπό  τον αριθμό των 10 κατά μέσο όρο και παρ’ όλα αυτά οι υπηρεσιακές ανάγκες αυξάνονται καθημερινώς δυσανάλογα με τις οικονομικές μειώσεις που έχουμε υποστεί. Θα ήθελα να ρωτήσω το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και το Υ.Π.ΠΟ. πως είναι δυνατόν να δεχόμαστε μειώσεις γύρω στο 35% των απολαβών μας, αλλά υπηρεσιακά και εργασιακά να μας ζητείτε να υπερβάλουμε εαυτούς και να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης