Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Γ.Α.Δ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνάδερφοι / σες, χαίρεται.
Πραγματικά επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας σε υπηρεσίες της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης. Συνάδερφοι στα κεντρικά αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να δουλεύουν νύχτα-νύχτα και να λαμβάνουν μόνο 2 ημερήσιες αναπαύσεις το μήνα. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η συσσώρευση πολλών οφειλόμενων ρεπό προς το προσωπικό των ανωτέρω υπηρεσιών. Ένα από τα τραγελαφικά της όλης κατάστασης, λόγο της λειψανδρίας, είναι και το εξής: εκτελεί καθήκοντα σκοπού στη Γενική Γραμματεία, συνάδερφος ο οποίος δε θα έπρεπε να είναι στο σημείο (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε το όνομα και την υπηρεσιακή του κατάσταση) καθώς επίσης επικεφαλής μέτρων στο ίδιο σημείο κατά τη διάρκεια πορείας στο κέντρο πόλεως ήταν Υπαρχιφύλακας προερχόμενος από Ειδικός Φρουρός.
Όσο για την υπηρεσία μου, την Δ.Α.Ε.Θ., θα ήθελα να πω μόνο τούτο: ότι έγινε

μια προσπάθεια για να ξεχρεωθούν τα ρεπό, αλλά με λάθος τρόπο (δε δούλευε νύχτα διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ. το Σάββατο, για να μπορέσουν να δοθούν ρεπό κατά  το Σαββατοκύριακο). Επίσης για την Υ.Α.Τ. έχωνα αναφέρω ότι διμοιρία που εργάσθηκε κατά τις νυχτερινές ώρες 22.00 – 06.00,διατάχθηκε να μεταβεί στην Αθήνα 6 μόλις ώρες αφού τελείωσε την νυχτερινή υπηρεσία της (στο αδιάθετό της). Έτερα διμοιρία, ενώ είχε διαταχθεί να μεταβεί για να λάβει μέτρα τάξης κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ΑΡΗΣ-ΟΦΗ, την ίδια ώρα διατάχθηκε να μεταβεί και αυτή στην Αθήνα (χωρίς να υπάρχουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες, δηλαδή γνώριζαν από μέρες τις δυνάμεις που έπρεπε να διατεθούν για το συγκεκριμένο αγώνα).
Αναρωτιόμαστε πραγματικά και απευθύνουμε αυτούς τους συλλογισμούς μας προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για πόσο ακόμα καιρό εμείς που υπηρετούμε στη Γ.Α.Δ.Θ. θα υπομένουμε αυτές τις υπηρεσιακές συνθήκες. Η αδηφάγος Γ.Α.Δ.Α. για πόσο ακόμα καιρό θα στερεί από περιφερειακές υπηρεσίες με αυξημένες ανάγκες την ομαλή και ορθή λειτουργία τους.
Υ.Γ.: Περαστικά σε όσους συναδέρφους τραυματίστηκαν προχθές στον τραγικό «αγώνα βορείων με νοτίων» και περιμένουμε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς επίσης και από την εισαγγελία να είναι βαρύς ο πέλεκυς για τους πραγματικά υπεύθυνους για τον τραυματισμό των συναδέρφων αλλά και των πολιτών.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης