Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 11-07-2012 ΣΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΓΙΑ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ «ΕΙΠΑ-ΕΙΠΑ Ξ' ΕΙΠΑ»

Πραγματοποιήθηκε χθες 11-07-2012 η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μετά τη συγκρότησή του σε σώμα με κύριο αντικείμενο την άμεση δρομολόγηση εκείνων των ενεργειών και δράσεων που επιβάλουν τα προτάγματα του ψηφίσματος του 22ου Πανελλαδικού Συνεδρίου για την υλοποίησή τους, στο σκληρό και αγωνιώδες πεδίο των μετεκλογικών εξελίξεων από τις στυγνές απαιτήσεις των διεθνών δανειστών.
  Διαρροές - αναφορές στα ΜΜΕ περί επικείμενης απαλλοτρίωσης του υπολείμματος που απέμεινε στις αποδοχές των ένστολων από την διετή επέλαση του δρεπανηφόρου άρματος της τρόικας, εξήγειρε ηλεκτρισμένη αγανάκτηση στο ενδεχόμενο της απευκταίας επιβεβαίωσης του βαθύτερου φόβου τους πως μάταια ήλπισαν ότι κάτι μπορεί να γίνει για την ανάσχεση της ισοπέδωσής τους.
  Ήδη η Ομοσπονδία, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με όλες τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας αναμένει από την Κυβέρνηση την διάψευση τέτοιων νοσηρών σεναρίων σε ευθυγράμμιση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κ. Πρωθυπουργού, ζητώντας την στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων ώστε να μην αναγκαστούμε, κατά την κρίσιμη και τεταμένη περίοδο που διανύουμε, να προασπίσουμε αγωνιστικά την αξιοπρέπειά μας ευρισκόμενοι αντιμέτωποι με το «είπα-είπα ξ' είπα».
  Το Διοικητικό Συμβούλιο μετουσιώνοντας την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων
                                      -ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ-

σε αιχμή δόρατος του αγώνα του, διατράνωσε προς κάθε κατεύθυνση την σταθερή, κάθετη και αποφασιστική συλλογική απαίτηση ΓΙΑ ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΙΧΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ έχοντας ως θεμέλιο κανόνα την πρόταση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας για το μισθολόγιό τους. Επιπλέον, για να ξεθολώσουν τα νερά, στιγμάτισε την τεχνηέντως διακινούμενη ταύτιση του μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας με τα ειδικά προνόμια ειδικών μισθολογίων που αδιαφανή στόχο έχουν την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης και τον αποπροσανατολισμό της από τις ιδιαίτερες και επικίνδυνες ιδιαιτερότητες του αστυνομικού λειτουργήματος με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες υπέρ του καθήκοντος.


  Έθεσε δε, ως λογικά επιβεβλημένη προτεραιότητα, την άμεση συνάντηση με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης αλλά και με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε να υπάρξει μία πρώτη επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις της Κυβέρνησης όχι μόνο στο καυτό ζήτημα των αποδοχών μας αλλά και στην αντιμετώπιση θεσμικών αδικιών και μείζονων εργασιακών προβλημάτων που διαβρώνουν το επιθυμητό, θεωρητικά τουλάχιστον, υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο πρέπει να βρίσκονται τα στελέχη και τα οποία αντιστοιχούν σε ελάχιστο ή μηδενικό κόστος. Το ηθικό των συναδέλφων έχει καμφθεί και πρέπει με καλή διάθεση να βρεθεί τρόπος ανάτασής του. Στρεβλώσεις που σχετίζονται με την διατάραξη μιας σταθερής, ομαλής ροής για τις μεταθέσεις στον τόπο συμφερόντων, παραβιάσεις του κανονισμού του χρόνου εργασίας –με την έκδοση υπηρεσίας αν όχι μία φορά την εβδομάδα, τουλάχιστον τμηματικά δύο φορές για το χρονικό διάστημα της εβδομάδας να τίθεται όχι ως πρωτοποριακό αίτημα αλλά ως επιτακτική αναγκαιότητα για να αναπνεύσει λίγο ο μάχιμος συνάδελφος ειδικά στο κέντρο-, άσκοπες και υπέρμετρες μετακινήσεις, πρακτικές της άτεγκτης μεταβίβασης ευθυνών με παγιωμένο το μέτρο της θέσης σε διαθεσιμότητα για το παραμικρό, οι απαράδεκτες συνθήκες στα κρατητήρια, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις και μεθόδους της Διοίκησης όπως αυτής των αιφνιδιαστικών μετακινήσεων είναι χαρακτηριστικά μερικά από τα αυτονόητα ζητήματα που απαιτούν αγώνα για την υπεράσπιση του αυτονόητου.
  Όλα αυτά θα τεθούν και στην νέα Αστυνομική Ηγεσία αφού μετέλθουμε την περίοδο των κρίσεων για τις οποίες πρέπει να θεσπιστεί πλαίσιο κριτηρίων με μόνο γνώμονα την παραγωγή έργου με μια διαδικασία αξιοκρατική και αδιάβλητη που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση. Και δεν εννοούμε παραγωγή έργου την πλήρωση αριθμού ποσοστώσεων στην βεβαίωση παραβάσεων του τύπου «φέρε μου πέντε ζώνες και τέσσερα κράνη». Το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αποτελεί απαίτηση και της νέας Ηγεσίας.
  Το θηρίο της εγκληματικότητας που τρέφεται από τις απάνθρωπες συνθήκες της κρίσης με την φτώχεια, την ανέχεια και την ανασφάλεια να διαλύουν την κοινωνική συνοχή, δεν τιθασεύεται από απογυμνωμένους θεσμικά και οικονομικά αστυνομικούς υπαλλήλους από τους οποίους από τη μία απαιτείται-δικαίως- να ορθώσουν αντεγκληματικό φραγμό και από την άλλη η Πολιτεία να τους απαξιώνει μετατρέποντας τους ίδιους και την λειτουργία των Υπηρεσιών τους σε ανήμπορους παρίες.
  Στο σημείο αυτό τονίστηκε για μια ακόμη φορά ότι επειδή τα προβλήματα της κοινωνίας θα χειροτερεύουν με εκρηκτικές συνέπειες τασσόμαστε κατηγορηματικά εναντίον της χρησιμοποίησης μας ως κατασταλτικού μηχανισμού απέναντι στους διαμαρτυρόμενους πολίτες, καταδικάζοντας κάθε πράξη αυθαιρεσίας, διότι είμαστε και εμείς δοκιμαζόμενοι και δεν ευθυνόμαστε για αυτή την κατάντια της πατρίδας μας από την διαχρονική επικράτηση της ανομίας ,της διαφθοράς και της φαυλοκρατίας.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο απασχόλησαν και τα άλλα ζητήματα που είναι καταγεγραμμένα στο Ψήφισμα, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά όπως και αυτό της διασφάλισης-με τα συμπεράσματα αναλογιστικής μελέτης που παρήγγειλε η Ομοσπονδία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - της λειτουργίας του Ιδρύματος Εξοχών της Ελληνικής Αστυνομίας που χορηγεί βοηθήματα αντί εράνου, σε αναξιοπαθούντες συναδέλφους και υπέστη συντριπτικό πλήγμα από το «κούρεμα» των αποθεματικών του.
  Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη γι' αυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο εξέπεμψε σήμα συναγερμού για ετοιμότητα και εγρήγορση όλων των συναδέλφων με ενδεχόμενη την έκτακτη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Χώρας την στιγμή που θα απαιτηθεί έναρξη συνεχών, κλιμακούμενων και αυξανόμενης έντασης δράσεων και κινητοποιήσεων με ορίζοντα την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Οι Κυβερνώντες γνωρίζουν τι νόμους έχουν ψηφίσει και τι έχουν εξαγγείλει προεκλογικά. Και εμείς γνωρίζουμε πώς διαβιούμε και τι περνάμε καθημερινά στην υπηρεσιακή μας δράση.
Ούτε ηττοπάθεια- ούτε μοιρολατρία.
Η πίστη στον καλό και δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε είναι η δύναμή μας για να μπει φραγμός στην ισοπέδωση και να αντιστρέψουμε τα πράγματα προς το καλύτερο.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ypografes-poasy