Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη της Ένωσης Θεσσαλονίκης στο Α.Τ' κ Τ.Α Άνω Πόλης

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να έχει μια άμεση επαφή με τους συναδέλφους και τα προβλήματα τους, επισκέφθηκε στις 16 Ιουλίου 2012 το Α.Τ κ Τ.Α Άνω Πόλης - Αγίου Παύλου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ένωσης τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της υπηρεσίας αυτής - όπως και όλες σχεδόν της Θεσσαλονίκης - είναι η έλλειψη προσωπικού και η απαράδεκτες κτιριακές εγκαταστάσεις.


Η υπηρεσίες αυτές στεγάζονται σε μια παλαιά πολυκατοικία, σε έναν στενό δρόμο , χωρίς καθόλου  πάρκιγκ για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, οι χώροι εργασίας των συναδέλφων - τα γραφεία είναι πολύ στενά και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτοι!!!!


Η μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα αστυνόμευσης των υπηρεσιών αυτών σε συνδυασμό με την μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην αστυνόμευση , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των συναδέλφων.


Η ύπαρξη του Υ.ΜΑ-Θ και του Τούρκικου Προξενείου στην περιοχή αυτή , όπου απαιτούνται αρκετοί αστυνομικοί για την φρούρηση τους επιβαρύνουν την κατάσταση σημαντικά και οι πιέσεις των συναδέλφων προς το Προεδρείο της Ένωσης προκειμένου να παρέμβει αυτό για την άμεση ενίσχυση με προσωπικό δεν αφήνουν περιθώρια για να μη κάνει πράξη το Σωματείο όσες δεσμευτικές αποφάσεις πάρθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ένωσης και όσα προεκλογικά είχαν δεσμευτεί να κάνουν οι συνάδελφοι του Δ.Σ της Ένωσης.


Α.Σ.Π.Α