Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ σχολιάζει τις πρόσφατες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.....

Δημοσιευμένο στο : http://www.zougla.gr
Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2012
-Την απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι κρίσεις στην ελληνική αστυνομία, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), θεωρώντας ότι το σύστημα αξιολογήσεων πρέπει να αλλάξει το συντομότερο δυνατό.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του zougla radio,  έκανε λόγο για αναξιοκρατία και για πολιτικές παρεμβάσεις, περιγράφοντας την κατάσταση ως προκλητική.
«Υπάρχουν παράπονα, παρατράγουδα και γκρίνιες αλλά κατόπιν εορτής. Το σύστημα θα πρέπει να αλλάξει άμεσα γιατί αλλιώς η αστυνομία θα συνεχίσει να είναι εξαρτημένη. Οι κρίσεις στην Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι αξιοκρατικές αλλά δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στους συναδέλφους οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το έγκλημα», τόνισε μεταξύ άλλων.

- Η Α.Σ.Π.Α σε συνεργασία με όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα θα αγωνιστεί ,ώστε οι κρίσεις αυτές να είναι οι τελευταίες με το ισχύον σύστημα.Η καθιέρωση ενός αντικειμενικού και αδιάβλητου συστήματος κρίσεων και προαγωγών στην ΕΛ.ΑΣ είναι πλέον καθολική απαίτηση όλων μας, οι μόνοι που αντιτίθενται στην απαίτηση αυτή είναι οι εναπομείναντες "μαυρογιαλούροι" της πολιτικής και οι συνάδελφοι μας που δεν έχουν υπηρεσιακή και επαγγελματική επάρκεια και αγωνιούν να καλύψουν τα κενά τους αυτά με την επίκληση μια ιδεολογικής η κομματικής ταυτότητας.

Α.Σ.Π.Α