Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ε.Α.Κ.Μ. : Οι υφιστάμενοι που έγιναν προϊστάμενοι του μέχρι τώρα προϊστάμενου τους !!!

Δημοσιευμένο στο : http://www.eakm.gr
Τρίτη, 24 Ιούλιος 2012
-ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δυστυχώς ο αρχικός προβληματισμός που είχε εκφράσει η Ένωση μας από τον περασμένο Μάρτιο για το ζοφερό μέλλον των φετινών κρίσεων των Αξιωματικών στην Ελληνική Αστυνομία, επιβεβαιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Οι κρίσεις και οι τοποθετήσεις που τις ακολούθησαν απέδειξαν σε μεγάλο βαθμό την αδήριτη ανάγκη ικανοποίησης του πάγιου αιτήματος μας, όπως εκφράστηκε από το ομόφωνο ψήφισμα στην τελευταία μας Γενική συνέλευση  (Μάρτιος 2011) για"Θεσμοθέτηση ρεαλιστικού και αξιοκρατικού συστήματος κρίσεων και εξασφάλιση αντικειμενικότητας και διαφάνειας με τη συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων μας στα αρμόδια συμβούλια κρίσεων - προαγωγών".

Όπως ορθά παρατήρησε σε πρόσφατο άρθρο του ο Ευάγγελος Στεργιούλης, Ταξίαρχος ε.α.της ΕΛ.ΑΣ.  "Το παρωχημένο σύστημα κρίσεων  της Ελληνικής Αστυνομίας, εξασφαλίζει τη δυνατότητα στην πολιτική και φυσική ηγεσία να αποπέμπει κάθε χρόνο (αυτεπάγγελτη αποστρατεία) ένα μεγάλο αριθμό εξαίρετων συναδέλφων, οι οποίοι ουδόλως επιθυμούσαν την αποστρατεία τους, αλλά, τουναντίον, την παραμονή τους στην υπηρεσία για να συνεχίσουν να προσφέρουν έργο".
Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε ευρέως στην περιοχή μας και είδαμε δυστυχώς νέους και άξιους Αξιωματικούς να αποχωρούν πρόωρα από την ενεργό δράση.
Ένα άλλο  - καινοφανές -  φαινόμενο που είδαμε να συμβαίνει ήταν η επιλεκτική παράλειψη κρίσης Αστυνομικού Διευθυντή, ενώ υφιστάμενοι του κρίθηκαν και προήχθησαν, σε προϊστάμενοι του μέχρι τώρα προϊστάμενου τους ! ! !
Για να μην παρατηρηθούν άλλα τέτοια συμβάντα απαιτείται η άμεση κατάργηση της σχετικής διάταξης που δίνει την δυνατότητα της επιλεκτικής παράλειψης Αξιωματικών στην διαδικασία των κρίσεων.
Υπενθυμίζουμε και πάλι πως το υφιστάμενο καθεστώτος κρίσεων, προαγωγών και τοποθετήσεων πρέπει να αντικατασταθεί με ένα δίκαιο και αξιοκρατικό σύστημα, που θα τερματίσει οριστικά κάθε αυθαιρεσία από όπου αυτή και αν προέρχεται.

http://www.eakm.gr