Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Επιστολή του Αναπλ. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τα προβλήματα στελέχωσης της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλονίκης (3/7/2012)



Επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
    Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι «κατά τις τακτικές μεταθέσεις του 2012 μόλις 5 (!) Αρχιφύλακες – Ανθυπαστυνόμοι τοποθετήθηκαν στη Θεσσαλονίκη», παρά τις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την επίλυση των προβλημάτων προσωπικού, υποδομών κλπ της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. 
    Ο κ. Δ. Ψωμιάδης ζητά από τον Υπουργό την «επικείμενη τοποθέτηση των 582 νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων του έτους 2012, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία για να καλυφθούν σε σημαντικό βαθμό οι ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης».
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
 
            «Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
            Γνωρίζετε καλά τα προβλήματα στελέχωσης που αντιμετωπίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Τα έχουμε επισημάνει εξάλλου πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, όμως δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο οι κενές οργανικές θέσεις να έχουν φτάσει τις 1.200!!!
            Δυστυχώς, κατά τις τακτικές μεταθέσεις του 2012 μόλις 5 (!) Αρχιφύλακες – Ανθυπαστυνόμοι τοποθετήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, παρά τις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις μας για την –επιτέλους- επίλυση των προβλημάτων προσωπικού, υποδομών κλπ της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη. 
            Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα, ειδικά στα αστικά κέντρα, αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, αντιλαμβάνεστε ότι η επαρκής στελέχωση της ΓΑΔΘ είναι επιβεβλημένη ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά.
            Η επικείμενη τοποθέτηση των 582 νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων του έτους 2012 είναι μια καλή ευκαιρία για να καλυφθούν σε σημαντικό βαθμό οι ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης.
            Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ενεργήσετε άμεσα τα δέοντα ώστε να τοποθετηθεί ικανός αριθμός Αρχιφυλάκων. Είναι ένα θέμα το οποίο διεκδικούμε εδώ και χρόνια –όχι μόνο οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών, αλλά κι εμείς ως Νομαρχία παλαιότερα και ως Περιφέρεια τώρα. Δυστυχώς, όμως δεν μας άκουσε κανείς και το πρόβλημα γιγαντώθηκε. Μην παραδώσετε, λοιπόν, τη Θεσσαλονίκη στο έλεος της εγκληματικότητας. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία.  
 
Με εκτίμηση,
 
Ο Αν. Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Δ. Ψωμιάδης»