Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Φαύλος κύκλος . Αστυνομικοί στον…γύρο της Ελλάδος!

Δημοσιευμένο στο : http://www.epiruspost.gr
Δευτέρα, 23 Ιούλιος 2012
-Κι όμως συμβαίνει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η δημόσια διοίκηση. Αστυνομικοί από τη Θεσπρωτία, ένα νομό που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λαθρομετανάστευσης μετακινούνται στην Ορεστιάδα και εν συνεχεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ειδικά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μετακινούνται αστυνομικοί από τα Γιάννινα και τις υπόλοιπες Διευθύνσεις της Ηπείρου.

Έτσι μετά την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων και η αντίστοιχη της Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία αποσπάται προσωπικό προκειμένου να ενισχυθεί η Διεύθυνση Ορεστιάδας λόγω του έντονου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στα σύνορα με την Τουρκία.

Αποτέλεσμα είναι η περιοχή να αποστερείται εξαιρετικά χρήσιμες δυνάμεις, οι οποίες για να αναπληρωθούν γίνονται υποχρεωτικά άλλες, καθημερινές μετακινήσεις αστυνομικών από την υπόλοιπη Ήπειρο.

Φαύλος κύκλος δηλαδή.

Πρόκειται για μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο και αποτυπώνει την προχειρότητα που διαπνέει όλο το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Όπως σημειώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας η απόφαση αυτή δυστυχώς δεν έχει λάβει υπόψη της τα έντονα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι αστυνομικοί της περιοχής.

«Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η Διεύθυνση μας, σε καθημερινή βάση ενισχύεται από όμορες Διευθύνσεις για την σύλληψη λαθρομεταναστών πέριξ του νέου Λιμένα και της πόλεως της Ηγουμενίτσας, και η οποιαδήποτε μετακινήσει προσωπικού σε περιοχές εκτός του νομού μας, το μόνο που έχει να προσφέρει, είναι την περαιτέρω επιδείνωση του προβλήματος. Τέλος, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η εν λόγω διαταγή, ορίζει τις μετακινήσεις σε μία χρονική στιγμή, στην οποία υπάρχει έξαρση της λαθρομετανάστευσης και ο κίνδυνος δημιουργίας καταυλισμού στην πόλη της Ηγουμενίτσας είναι πλέον ορατός», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

http://www.epiruspost.gr