Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αιτήματα συνάντησης των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας με κ.κ. Υπουργούς


-
Προς:

Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡA
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
Κύριοι Υπουργοί,

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται εντόνως και πάλι σενάρια περί προώθησης από τη νέα Κυβέρνηση νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια που βάλλουν ευθέως εναντίον της ελπίδας για ανάνηψη από την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αναμφίβολα γνωρίζετε και οι ίδιοι την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Σώματα Ασφαλείας και ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτουν αυτά σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Ως εκ τούτου όλοι οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί τελούν σε αναμονή διάψευσης τέτοιων νοσηρών σεναρίων, ευελπιστώντας προς τούτο στη στήριξή σας.

Ήδη σε προγενέστερες αλλά και σε πρόσφατες συναντήσεις μας, με όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων εκθέσαμε τα προβλήματά μας και παρουσιάσαμε αξιόπιστες προτάσεις για την ενδυνάμωση του θεσμού των Σωμάτων Ασφαλείας και τη θωράκιση των συναδέλφων μας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, δίνοντας αιματηρές μάχες με αδίστακτους και ένοπλους κακοποιούς αλλά και με την πύρινη λαίλαπα.

Επ' αυτών υπήρξαν εκ μέρους τους δημόσιες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις ότι μέσα στις προτεραιότητές τους θα είναι και η συμβολή τους στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας και στην άρση των αδικιών που υπέστη το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας από τις γνωστές περικοπές μισθών και επιδομάτων.

Κύριοι Υπουργοί,

Επειδή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο εφησυχασμού, θα επιθυμούσαμε συνάντηση μαζί σας εντός της επόμενης εβδομάδος (Δευτέρα 16/07/2012 έως 20/07/2012) προκειμένου αρχίσει ο διάλογος με τις Ομοσπονδίες μας επί συγκεκριμένων θεμάτων με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο ένστολος και να τεθεί συνολικά σε μια νέα βάση η σχέση του με την Ελληνική Πολιτεία.

http://www.poasy.gr
http://www.poaxia.gr