Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί...»


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ της ΠΟΑΣΥ


Αθήνα 28 Νοέμβρη 2012

«Οα μν, γραμματες κα Φαρισαοι ποκριταί...»

Χωρίς καμιά έκπληξη γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα πρωτοφανούς χυδαιότητας της Χρυσής Αυγής, που διαπράχθηκε αυτή τη φορά στη Χερσόνησο Κρήτης εκ μέρους του βουλευτή της Η.Κ., και η οποία είχε ως στόχο τον Έλληνα αστυνομικό και κατ’ επέκταση την έννομη τάξη της χώρας, όπως αυτή απορρέει από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Έκπληξη όμως προκαλείται, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι σήμερα η φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν υποστεί μια περίεργη αφωνία.
Ελπίζουμε να μην οφείλεται αυτή στην εξακρίβωση του αληθούς των καταγγελιών του κ. βουλευτού περί αδράνειας της αστυνομικής αρχής και αναζήτησης εξιλαστήριων θυμάτων εντός της Αστυνομικής Διευθύνσεων Ηρακλείου.
Θα αναμέναμε από την Ηγεσία μας, να καταδικάσει έστω και φραστικά τις ακραίες συμπεριφορές, όπως έσπευσε να κάνει με αφορμή άλλα γεγονότα, και μάλιστα άλλης διάστασης και άλλου χαρακτήρα. Αντί αυτής της απολύτως αναγκαίας πολιτικής - θεσμικής πράξης, περιόρισε στα όρια μιας δικογραφίας ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, παρά το γεγονός ότι η πρόκληση που δέχτηκε η Ελληνική Αστυνομία, θίγει κυρίαρχα τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και της Δημοκρατίας της ίδιας.
Οι ύβρεις και οι υποδείξεις προς την δημόσια αστυνομική αρχή και μάλιστα με αγοραία έκφραση από «τσάμπα μάγκες», που ευαισθητοποιήθηκαν δήθεν για την προστασία της εννόμου τάξεως, δεν συνιστούν μόνο επίμεμπτες πράξεις που πρέπει να απασχολήσουν την Ελληνική Δικαιοσύνη. Αποτελούν μια ακόμα στοχευμένη ενέργεια μιας ευδιάκριτα κλιμακούμενης φασιστικής και ολοκληρωτικής προπαγάνδας ενός πολιτικού μορφώματος που απλώνεται στη χώρα μας, όχι μόνο προσβάλλοντας και απειλώντας κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, αλλά δυναμιτίζοντας αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
     Αυτό που θα αναμέναμε, όχι από αυτούς τους «κυρίους», αλλά από την πολιτική και φυσική μας ηγεσία, είναι να ανακοινώσει συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα προαγωγής και στήριξης του αστυνομικού, αντί να υπογράφει μέρα με τη μέρα τον αργό του θάνατο, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο σε κάθε επίδοξο «προστάτη» μας, αλλά και σε κάθε επίδοξο «προπαγανδιστή» που ανεπιτυχώς προσπαθεί να καπηλευθεί τον καθημερινό αγώνα και το μόχθο του Έλληνα Αστυνομικού για την προστασία της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας μας.
Τα μέλη της Α.Σ.Κ.Α. στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ