Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

CEPOL -Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία : Εκπαιδευτείτε διαδικτυακά δωρέαν σε νέες αστυνομικές τεχνικές

Τρίτη, 27 Νοέμβριος 2012
-Στο διαδικτυακό τόπο της CEPOL (www.cepol.europa.eu), λειτουργεί πλατφόρμα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, για τους έλληνες αστυνομικούς, η οποία ήδη αριθμεί 720 μέλη. Μέσω αυτής, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν ενότητες μάθησης και διαδικτυακά σεμινάρια της CEPOL, εντελώς δωρεάν, και να ανταλλάσουν απόψεις σε θέματα εκπαίδευσης.

Τι είναι η CEPOL
Η CEPOL φέρνει σε επαφή τα ανώτερα στελέχη των αστυνομικών υπηρεσιών όλης της Ευρώπης, στοχεύοντας στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας για την πάταξη της εγκληματικότητας και την τήρηση της δημόσιας ασφαλείας, του νόμου και της τάξης.
Η Ακαδημία ιδρύθηκε ως οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) το 2005 (Απόφαση Συμβουλίου 2005/681/ΔΕΥ της 20ης Σεπτεμβρίου 2005), η δε Γραμματεία της  CEPOL εδρεύει στο Bramshill του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου 70 χλμ. από το κεντρικό
Λονδίνο.

Η CEPOL λειτουργεί ως δίκτυο στο οποίο οι δραστηριότητες –εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, συνέδρια και συνεδριάσεις– υλοποιούνται από τα κράτη μέλη και εντός των κρατών μελών, ως επί το πλείστον στα εθνικά ιδρύματα εκπαίδευσης των
υψηλόβαθμων στελεχών των υπηρεσιών της αστυνομίας. Η CEPOL διοργανώνει 60 έως 100 εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια και συνέδρια το χρόνο με ευρύ φάσμα επίκαιρων θεμάτων που αφορούν τις αστυνομικές δυνάμεις στην Ευρώπη σήμερα.
Το όραμα της CEPOL είναι η αναγνώριση του οργανισμού από τους σχετικούς οργανισμούς και αρμόδιες αρχές του αστυνομικού και ακαδημαϊκού τομέα ως βασική πηγή μόρφωσης και ανάπτυξης στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης για την καλύτερη συνεργασία και αστυνόμευση στην Ευρώπη.
Το αρκτικόλεξο CEPOL προκύπτει από την ονομασία του οργανισμού στη γαλλική γλώσσα «Collège européen de police» (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία στην ελληνική γλώσσα).

Πως μπορεί να γραφεί ένας χρήστης
Ξεκινήστε με την εγγραφή σας στην ιστοσελίδα ακολουθώντας τα οκτώ παρακάτω βήματα...

1
2
3
4
5
6
7
8
α. Ο Εθνικός Διαχειριστής* Ηλεκτρονικού Δικτύου (NeM) λαμβάνει μήνυμα με το αίτημα
σας, 
β. Ο Εθνικός Διαχειριστής Ηλεκτρονικού Δικτύου εξετάζει το αίτημα, 
γ. Ο Εθνικός Διαχειριστής Ηλεκτρονικού Δικτύου εγκρίνει το αίτημα σας, 
δ. Ο χρήστης λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ο λογαριασμός είναι
έτοιμος προς χρήση.
ε. Μπορείτε να εισέλθετε με τον κωδικό σας. 

Ο Εθνικός Διαχειριστής για το Εθνικό Τμήμα CEPOL εδρεύει στην Αστυνομική Ακαδημία και είναι Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Καλή Επιτυχία.

 Δημοσιευμένο στο : PoliceNET.gr