Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Αγαπητοί συνάδελφοι–σες χαίρεται
Μετά και την προχθεσινή ψήφιση του μνημονίου Νο 3 από την πλειοψηφία της Βουλής, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας για όλους εμάς που ανήκουμε στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων. Όπως πολύ καλά ακούσατε οι μισθοί που διαμορφώνονται με τις νέες μειώσεις είναι μισθοί πείνας και εξευτελισμού. Αστυφύλακας θα έχει βασικό μισθό 630 ευρώ χωρίς καμία προοπτική για αύξηση διότι παγώνουν όπως όλα δείχνουν, μισθολογικές προαγωγές και αύξηση χρονοεπιδόματος. Αυτός ο άνθρωπος θα κληθεί να αντιμετωπίσει το έγκλημα που όλο και συνεχώς αυξάνεται, να εργασθεί κατά τις νυχτερινές ώρες με μειωμένη την αμοιβή του για την εργασία που προσφέρει κατά τις ώρες αυτές, να αποσπασθεί στα σύνορα για να αντιμετωπίσει την λαθρομετανάστευση και να αντιμετωπίσει ταραξίες με μολότοφ και πέτρες. Επιτελώντας το καθήκον του στο ακέραιο με ευσυνειδησία, αμεροληψία και αντικειμενικότητα. ΑΛΟΙΜΟΝΟ. Η τραγωδία παίχτηκε εντός της Βουλής με τους βουλευτές να πανηγυρίζουν και κάποιους άλλους, αντίπαλων παρατάξεων, να ξιφουλκούν για το που πραγματικά έφθασε ο μισθός του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
Το χειρότερο όλων ότι τα μέτρα ψήφισαν και πρώην συνάδελφοι συνδικαλιστές οι οποίοι προφανώς ξέχασαν 30 χρόνια υπηρεσιακού τους βίου, καθώς επίσης και αρκετά χρόνια συνδικαλιστικού τους βίου. Δεν ξέρω αν πραγματικά θα πρέπει να αποκαλούνται πρώην συνάδελφοι.
Το δεύτερο μέρος της τραγωδίας παιζόταν εκτός Βουλής όπου περίπου 2.000 συνάδελφοι προσπαθούσαν να μην καταληφθεί η Βουλή και παραλύσει το κράτος, ενώ γνώριζαν ότι μέσα κάποιοι αποφάσιζαν για αυτούς χωρίς αυτούς. Οι τραυματίες από τις μολότοφ και τις πέτρες αρκετοί, από τι γνωρίζω πιο σοβαρά 7 που οδηγήθηκαν στο 401 Σ.Ν.
Αν αυτή δεν είναι τραγωδία αρχαίου δράματος που μας αφορά τότε πραγματικά λυπούμαστε πάρα πολύ γιατί έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν και στο παρόν θα το πράξουμε και στο μέλλον, ότι είμαστε υπερασπιστές της ζωής, της ελευθερίας και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ.Θ στην Π.Ο.ΑΣ.Υ