Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Απαράδεκτη Υπουργική απόφαση για τα Ταμεία μας. Απόρριψη του πόρου από τις καταδικαστικές αποφάσεις

Απαράδεκτη Υπουργική απόφαση για τα Ταμεία μας. Απόρριψη του πόρου από τις καταδικαστικές αποφάσεις

-


Μέσα στον ορυμαγδό των εξοντωτικών οικονομικών μέτρων και των απαξιωτικών για το αστυνομικό προσωπικό αποφάσεων του τελευταίου μήνα, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα χτύπημα, αυτή τη φορά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το υπ' αριθ. 2/53167/0021 από 7/11/2012 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, επεστράφησαν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, δυο σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, αναφορικά α) με την είσπραξη και απόδοση πόρων στο ΜΤΣ και στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων, σε ποσοστό 68% και 32% αντίστοιχα, ποσοστού 5% επί των επιβαλλομένων σε χρήμα ποινών, καθώς και επί των ποσών που προκύπτουν από την μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών και β) την είσπραξη και απόδοση πόρων στα ίδια Ταμεία, σε ποσοστό 68% και 32 % αντίστοιχα, από την εκποίηση των πάσης φύσεως πλεοναζόντων και μη αναγκαιούντων ή πεπαλαιωμένων κινητών πραγμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο λόγος της επιστροφής, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, είναι ότι ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ «δεν συμφώνησε με την υπογραφή τους ενόψει της επανεξέτασης της αναγκαιότητας ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων με κοινωνικούς πόρους».

Ο κ. Υπουργός δεν υπέγραψε ένα αυτονόητο και δίκαιο αίτημά μας, που θα συνέβαλλε στην εισροή πόρων και την παροχή οξυγόνου στα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Πώς είναι δυνατόν ένα μέτρο που θα έδινε ζωή στα Επικουρικά μας Ταμεία, να απαξιώνεται από την Κυβέρνηση, όταν δεν αντιπροτείνεται τίποτε ουσιαστικότερο; Ή μήπως στο σχέδιό τους είναι η πλήρης απαξίωση του Κράτους πρόνοιας και ο μηδενισμός των παρεχόμενων, όπως τα κατάντησαν, φιλοδωρημάτων;

Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να επιμείνει στην υπογραφή του και να θέσει άμεσα το θέμα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να πάρουν άμεσα θέση για το όλο ζήτημα και να συμβάλλουν στη διάσωση των όσων με κόπους και θυσίες κατακτήσαμε σ' αυτόν τον τόπο.

Η απαξίωση στον ένστολο να σταματήσει επιτέλους εδώ!


http://www.poaxia.gr
http://www.poasy.gr