Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ: Καταγγέλουμε τη διαπόμπευση των συναδέλφων μας στο διαδίκτυο


Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2012
-
Αθήνα 8 Νοεμβρίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 200/4/131

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ώρα που ο πολύπαθος οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας βάλλεται πανταχόθεν, λόγω και των συνεχιζόμενων δραστικών περικοπών των λειτουργικών και των μισθολογικών του δαπανών και ενώ οι συνάδελφοί μας βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους επιτελώντας το καθήκον τους αθωράκιστοι στους παντοειδείς κινδύνους, ήρθε ένα ακόμα «επεισόδιο» για να εντείνει την ανησυχία και την αγανάκτησή μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη διαπόμπευση συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, στην οποία είχαν διατεθεί, με αναρτήσεις φωτογραφιών στο διαδίκτυο κατά σαφή παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αλλά και με αιχμές και υπονοούμενα περί δήθεν παρακρατικής δράσης εκ μέρους τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προσωπική τους ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους.
Οι Ομοσπονδίες μας έχουν δώσει αγώνα για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των Ελλήνων πολιτών και αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί στην προκειμένη περίπτωση παραβιάζονται τα δικαιώματα αυτά στο πρόσωπο των συναδέλφων μας, από στελέχη κόμματος του Κοινοβουλίου που υπερασπίζεται σε όλους τους τόνους αυτές τις αρχές.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες από όπου κι αν προέρχονται αυτές, εκφράζοντας το εύλογο ενδιαφέρον μας για την δικαστική διερεύνηση του θέματος και δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας. Περιμένουμε την επίσημη θέση – εξηγήσεις για την ευθεία αυτή προσβολή σε βάρος των συναδέλφων μας.

Παράλληλα δε, ζητούμε επιτέλους από την ελληνική πολιτεία να τολμήσει τα αυτονόητα:

Να θωρακίσει τον Έλληνα Αστυνομικό θεσμικά και οικονομικά σε κάθε επίπεδο, ούτως ώστε να επιτελεί απερίσπαστα, πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, το λειτούργημά του, αναφορικά δε με το μείζον ζήτημα του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας και τα επεισόδια που αμαυρώνουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις των εργαζομένων, να θεσμοθετήσει επιτέλους, όπως εδώ και χρόνια ζητάμε, ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο που θα διέπει τις αστυνομικές δράσεις, αλλά και τις υποχρεώσεις των ίδιων των διοργανωτών τέτοιου είδους εκδηλώσεων.
Κλείνουμε με τέσσερις στίχους του ποιητή της Ρωμιοσύνης για να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις και να αλλάξουν οι νοοτροπίες...
"Εχθρούς να υποψιαζόμαστε παντού κ' οι ολόφωτοι ουρανοί
να ισκιώνονται απ' τον ίσκιο μας και, φεύγοντας κινδύνους,
να ζούμε μόνοι πλέκοντας για τους εχθρούς δημίου σκοινί
και να κρεμάμε εμείς εμάς αθώους αντί για κείνους".

http://www.poasy.gr
http://www.poaxia.gr