Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση στα περί «συνδικαλίζεσθε» των Αστυνομικών


Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος 2013
-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Για την χωρίς προηγούμενο παρέμβαση στα περί «συνδικαλίζεσθε» των Αστυνομικών

Στο πρόσφατο σχέδιο νόμου που δόθηκε στην δημοσιότητα για την «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη-Αναβάθμιση Πυροσβεστικού Σώματος» για δημόσια διαβούλευση την 5-2-2013 στο άρθρο 58 αυτού υπάρχει απροκάλυπτη παρέμβαση της ηγεσίας στον προ 2 ετών τροποποιηθέντα συνδικαλιστικό νόμο για τους εργαζομένους στην Ελληνική Αστυνομία Αστυνομικούς Υπαλλήλους, με κατάργηση της απλής αναλογικής και επαναφορά του ενιαίου ψηφοδελτίου για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων , καθώς και την επαναφορά μίας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ανά Περιφερειακή Ενότητα (π. Νομό) και όχι ανά Αστυνομική Διεύθυνση που ορίζει ο ισχύων νόμος.
Καταγγέλλουμε την ηγεσία η οποία με το συγκεκριμένο άρθρο παρεμβαίνει στην συνδικαλιστική μας λειτουργία και δράση με στόχο την φίμωσή μας, τον εκφοβισμό μας, την χειραγώγηση και φυσικά την εσωστρέφεια αλλά και τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα επιβίωσης που μας απασχολούν ώστε να μας χρησιμοποιεί ως πραίτορες κατά των συμπολιτών μας στις ακόμα δύσκολες μέρες που έρχονται για όλους κατά την δίκαιη διεκδίκηση μέσω των συλλαλητηρίων των δικαιωμάτων τους . Όλα αυτά εφαρμόζονται οργανωμένα και συντονισμένα από την ηγεσία και έρχονται αμέσως μετά από τις πειθαρχικές διώξεις εναντίον μελών πρωτοβαθμίων ενώσεων (Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας,  Ροδόπης και της Ένωσης Αξιωματικών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ) τα οποία ενήργησαν μέσα στα πλαίσια της Συνδικαλιστικής τους δράσης όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα τους Νόμους και τα Καταστατικά τους.

Δυστυχώς η ηγεσία στην προσπάθεια της να μας απαξιώσει και να μας ελέγξει δεν είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να ενημερώσει τη δευτεροβάθμια αντιπροσωπευτική μας Οργάνωση την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ως όφειλε για την εισαγωγή του συγκεκριμένου άρθρου στο παραπάνω σχέδιο νόμου αφού όπου μπορεί αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.  Βεβαίως για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί πάντα «Δούρειους Ίππους» που δυστυχώς είναι είδος σε επάρκεια στο χώρο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το σύστημα της απλής αναλογικής είναι το πιο δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό σύστημα εκλογής. Ένα σύστημα πλουραλισμού και πολυφωνίας το οποίο προστατεύει ταυτόχρονα και το δικαίωμα έκφρασης της όποιας μειοψηφίας. Οτιδήποτε διαφορετικό στοχεύει αλλού και δεν έχει καμία σχέση με την ομαλή λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.
Το αίτημά μας για απλή αναλογική όπως αυτό προέκυψε μέσα από το άρθρο 18 του Ν. 3938/2011 ήταν διαχρονικό και έχει καταγραφεί στα ψηφίσματα των συνεδρίων της Ομοσπονδίας μας. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ίδρυση της Π. Ο. ΑΣ. Υ.   έγινε σύμφωνα με το ν. 1264/1982 που προβλέπει την απλή αναλογική η οποία ισχύει σε όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία των εργαζομένων ακόμη και για τους εργαζομένους στα άλλα Σώματα Ασφαλείας (Λιμενικό-Πυροσβεστικό ) πριν από μας. 
Η ηγεσία μας αν πράγματι επιθυμεί να τροποποιήσει βελτιώνοντας τον ισχύοντα νόμο 3938/2011 ώστε να ισχύσει το άρθρο του Συντάγματος περί ισότητας των Ελλήνων Πολιτών  απέναντι στο Νόμο, θα πρέπει να φέρει διάταξη νόμου ώστε όλοι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι και αυτοί που προέρχονται από πρώην Συνοριακούς Φύλακες και Ειδικούς Φρουρούς να επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνον στις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης που υπηρετούν. Σωματεία Ειδικών Φρουρών θα λειτουργούν εκεί που ακόμη υπάρχουν Ειδικοί Φρουροί στο βαθμό. Δεν αναφερόμαστε σε σωματείο Συνοριακών Φυλάκων αφού όλοι έχουν ενταχθεί σύμφωνα με το άρθρο 13 & 1 του Ν. 3686/2008 στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων με το βαθμό του Αστυφύλακα άρα Αστυνομικού Υπαλλήλου.
Σε διαφορετική περίπτωση επειδή το συγκεκριμένο άρθρο για τους παροικούντες στην Αστυνομική Ιερουσαλήμ είναι φωτογραφικό για συγκεκριμένη Ένωση ή Ενώσεις συγκεκριμένων  γεωγραφικών  χώρων τότε και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να μην υιοθετήσουμε τα σενάρια του «πάρε – δώσε» κάτω από το τραπέζι της ηγεσίας και κάποιων συναδέλφων μας  συνδικαλιστών που αν νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν άτυπη ρεβάνς πλανώνται πλάνη οικτρά. 
Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση και από κανένα να αμφισβητήσει την συνδικαλιστική μας ωριμότητα και την υπευθυνότητα που έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κατοχυρωμένα δημοκρατικά μας δικαιώματα τα οποία αποκτήσαμε με σκληρή προσπάθεια και επίπονους αγώνες και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.
Καλούμε όλους τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ειδικότερα τους Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στους έλληνες Αστυνομικούς ώστε να συνεχίσουν σε αυτές τις δύσκολες για τον τόπο μας εποχές να είναι οι στυλοβάτες των δημοκρατικών θεσμών, προσφέροντας όσιο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες τους και στην Ελληνική Κοινωνία και όχι να αρχίζει ακόμα ένας κύκλος εσωστρέφειας για τις καρέκλες κάποιων σε βάρος όλης της Κοινωνίας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Η Ένωσή μας περιμένει τις τοποθετήσεις των κ. κ. Βουλευτών για να ενημερώσει σχετικά και τα μέλη της.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΙΑΚΙΡΗΣ Δημήτριος