Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ένωση Θεσσαλονίκης: 20 μεταθέσεις για 1.200 κενά; Στοπ στις αυθαιρεσίες σε βάρος του προσωπικού


Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2013
-Η Ένωση καταγγέλλει την άδικη και άνιση συμπεριφορά της Ηγεσίας, απέναντι στους Αστυνομικούς και τους πολίτες του Ν. Θεσσαλονίκης, διότι, όπως συμπεραίνουμε και πάλι, η Γ.Α.Δ.Θ. για φέτος εξακολουθεί να αδικείται, από πλευράς ενίσχυσης σε έμψυχο δυναμικό, αφού θα ενισχυθεί μόνο με 20 Αστυνομικούς με τις Φετινές Τακτικές Μεταθέσεις.
Οι 20 συνάδελφοι με τους οποίους ενισχύονται οι Υπηρεσίες της περιοχής μας, με τις τακτικές μεταθέσεις είναι πλέον  σίγουρο ότι δεν επαρκούν, δεν φτάνουν, για την κάλυψη των 1.200 κενών οργανικών θέσεων. Έχουν, άρα, συνειδητοποιήσει, ότι λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων, σε λίγο Υπηρεσίες, θα πρέπει να «κατεβάσουν τα ρολά τους;»    

Πόσες χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό υπάρχουν; Πόσες, αυθαίρετες, ανακλήσεις ρεπό γίνονται; Πόσες φορές παραβιάζεται, συνεχώς, ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας; Ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί για όλες αυτές τις αυθαιρεσίες - παρατυπίες;    

Για την άσχημη κατάσταση, από άποψη αύξησης της εγκληματικότητας, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο κατά πολύ, το ποιος ευθύνεται, από πλευράς της συντεταγμένης Πολιτείας, είναι πλέον γνωστό. Τα μέτρα που έχουν πάρει οι υπεύθυνοι, όπως φαίνεται και αποδεικνύεται, δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά  το έγκλημα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των συναδέλφων.    

Από τα παραπάνω, εξάγεται το ασφαλές συμπέρασμα, ότι χρειάζεται επιτέλους και πρέπει επειγόντως να λάβει τις αναγκαίες και υποχρεωτικές αποφάσεις – πρωτοβουλίες η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω της άσχημης κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, λόγω της έλλειψης προσωπικού, που είναι αναγκαίες για την ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.                       

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ      
ΠΑΔΙΩΤΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                       ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ  
www.eayth.gr