Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Χρήστος Τριγώνης :Αδυσώπητη επίθεση κατά του αστυνομικού συνδικαλισμού


Σάββατο, 09 Φεβρουάριος 2013
-Αρθρο Του Προέδρου Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών και Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ.Χρήστου Τριγώνη

Αδυσώπητη και αναβαθμισμένη μαίνεται η επίθεση κατά της ισχυρής δράσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος που παρά τα σημεία των καιρών, στέκεται όρθιο και περήφανο απέναντι στους λυμεώνες της χώρας μας, υπερασπίζοντας ασταμάτητα με καθημερινές μάχες χαρακωμάτων τον Έλληνα Αστυνομικό όσο δυνατός και αν φαντάζει ο αντίπαλος.
Αφού οι προσχηματικές πειθαρχικές διώξεις κατά πραγματικά αγωνιστών συναδέλφων, όπως του Δημήτρη Φώτη, για τον συμβολικό εικονικό απαγχονισμό του ως εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος και της Σταυρούλας Τζατζανά και άλλων συνδικαλιστών της Ροδόπης, για την προσπάθεια τους να μη μετατραπεί ένα πανεπιστήμιο σε φυλακή, όχι μόνο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, αλλά χαλύβδωσαν τον αγώνα μας, ενισχύοντάς τον με την αληθινή φωνή συμπαράστασης σύσσωμης της κοινωνίας, τα ηνία της καθυπόταξης ανέλαβε ξεκάθαρα η πολιτική ηγεσία.

Η επιχειρούμενη απόπειρα κατάργησης της απλής αναλογικής κατά τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης των συλλογικών μας οργάνων χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και με τη δεδομένη αντίθεση της Ομοσπονδίας μας, δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από μια εξόφθαλμα βίαιη παρέμβαση στα εσωτερικά του αστυνομικού συνδικαλισμού με μοναδικό στόχο την «καθοδήγησή» του.

Η πολυφωνία, ο πλουραλισμός απόψεων, ιδεών και προτάσεων που έδωσε στον αγώνα μας ο εναρμονισμός της συνδικαλιστικής μας νομοθεσίας με αυτή που διέπει όλους τους άλλους εργαζομένους του τόπου, αλλά πάνω από όλα η υποδειγματική και αψεγάδιαστη λειτουργία μας χωρίς ίχνος κομματισμού, είναι σαφές ότι ενοχλεί το «σύστημα» που ήταν μαθημένο να εκπροσωπείται από τα κάθε λογής «παπαγαλάκια», φιμώνοντας όσους ενοχλούσαν με τη γνώμη τους.

Τα αναίτια πισωγυρίσματα δεν είναι συμβατά με τις σύγχρονες Δημοκρατίες. Ούτε οι αποφάσεις ερήμην των ενδιαφερομένων. Έχοντας την πεποίθηση ότι εν τέλει θα επικρατήσει η λογική του διαλόγου και της πλειοψηφίας, καλό είναι να θυμίσουμε στους κυβερνώντες ότι: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει»... Αγάθων 450-400 π.Χ., Αρχαίος Τραγικός.

Γρεβενά 09 Φλεβάρη 2013

Χρήστος Τριγώνης
trigonischr@gmail.com 
Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρεβενών
Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ.