Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΜΟΣ:Αφήστε τις ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ και ασχοληθείτε με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των συναδέλφων!


Δημοσιευμένο στο : http://enosi-astinomikon-samou.blogspot.gr
Τετάρτη, 20 Φεβρουάριος 2013
-ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ
Σάμος, 20 Φεβρουαρίου 2013
Αρ. Πρωτοκόλλου: 200/1/9

ΠΡΟΣ: Κ Α Θ Ε   Α Π Ο Δ Ε Κ Τ Η

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
2. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΧΩΡΑΣ

Αγαπητοί εκπρόσωποι των «αντίπαλων στρατοπέδων» όπως αυτά βλέπουμε να διαμορφώνονται τις τελευταίες ημέρες εν όψει της τροποποίησης του συνδικαλιστικού μας Νόμου … μας ΛΥΠΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ η κατάσταση που βλέπουμε να διαμορφώνεται!

Μας λυπεί επειδή εν έτη 2013 ο Έλληνας Αστυνομικός βρίσκεται οικονομικά στα τάρταρα, ψυχολογικά με το ηθικό πεσμένο και ενίοτε και με σωματική κόπωση εξ’ αιτίας των συχνών «έκτακτων» υπηρεσιακών αναγκών, που η κοινωνική έκρηξη που υφίσταται στη χώρα μας προκαλεί, και την οποία καλούμαστε να ισορροπήσουμε.

Απέναντι σε αυτό το τέλμα, απέναντι σε αυτό το σημείο όπου τα πάντα φαίνεται ότι έχουνε «κολλήσει», ο συνάδελφος ψάχνει παντού γύρω του σε γωνία 360ο για τη δύναμη εκείνη που θα μπορέσει να του δώσει μία ελπίδα.

Αποδυναμωμένος και κουρασμένος, αλλά από την άλλη αγωνιζόμενος σθεναρά, ο Έλληνας Αστυνομικός συμμετέχει σε συνδικαλιστικές συλλογικότητες από όπου περιμένει ότι μία φωτεινή αχτίδα αισιοδοξίας και προοπτικής μπορεί να λάμψει.


Τα προβλήματα των συναδέλφων είναι και πολλά, και αρκετά από αυτά ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ! Ως εκ τούτου η ιεράρχηση τους, αναδεικνύει αναμφισβήτητα κάποια από αυτά ως πολύ κρίσιμα και άρα άμεσα και επιτακτικά διεκδικήσιμα! Από την άλλη σίγουρα υφίστανται και άλλα προβλήματα τα οποία όμως θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο μελλοντικού διαλόγου και διαβούλευσης, και γιατί όχι και τροποποίησης τους.

Τέτοιες ώρες όμως που ανακύπτουν ζητήματα όπως αυτό της τροποποίησης μίας σειράς διατάξεων του συνδικαλιστικού μας Νόμου, θέλουμε να θέσουμε κάποιους προβληματισμούς-ερωτήματα....
Α) Έχει ουδέποτε πραγματοποιήσει κάποιος μία μελέτη marketing προκειμένου να μελετηθεί από τη μία ο βαθμός ικανοποίησης των συναδέλφων από το προϊόν το οποίο «παράγουν» οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις και σε 2ο βαθμό η Ομοσπονδία μας;

Β) Έχει ζητηθεί ποτέ από τους συναδέλφους να θέσουν και να ιεραρχήσουν οι ίδιοι τα προβλήματα τα οποία έχουνε, προκειμένου εν συνεχεία να οριστεί για 1η ΦΟΡΑ ένα ρεαλιστικό και αντικειμενικά προσδιορισμένο πλαίσιο διεκδίκησης;

Η απάντηση είναι δυστυχώς δυσάρεστη … και είναι απλά ΟΧΙ.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι συνδικαλισμός! Γιατί τα μεγάλα, τα δύσκολα επιτεύξιμα προβλήματα των συναδέλφων, αυτά τα οποία η βάση θα καθορίσει ως πλαίσιο, είναι αυτά που θα επανακαθορίσουν και το σεβασμό απέναντι στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και θα κάνουν για ακόμη μία φορά τον συνάδελφο να ακολουθήσει την προσπάθεια μας!

Σε επίπεδο Ένωσης θέλαμε να κάνουμε ένα πείραμα. Ένα πείραμα που ως προϊόν θα είχε την ανάκτηση της χαμένης με το πέρασμα του χρόνου αξιοπιστίας του τοπικού συνδικαλιστικού μας οργάνου έναντι των συναδέλφων μας.

Θέλαμε να αποκτήσουμε μία νέα κοινή βάση επικοινωνίας-διαλόγου-εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού με τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε. Μέσα σε 3 χρόνια οργανώσαμε ιστοσελίδα έκφρασης των απόψεων μας, κοινωνική δικτύωση των απλών μελών μας, καταφέραμε ώστε να δραστηριοποιήσουμε τους συναδέλφους μας. Τέλος καταφέραμε ώστε να είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ όποτε αυτό ζητήθηκε προκειμένου να προσδιορίσουμε αλλά και να τοποθετηθούμε ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ τα οποία ανέκυψαν τόσο σε τοπικό, όσο και πανελλήνιο επίπεδο. Και υπ’ όψη ότι μιλάμε για ένα σωματείο το οποίο αριθμεί μόλις 140 μέλη…

Πως το καταφέραμε αυτό;

Στις εκλογές του Σωματείου μας, προσπαθήσαμε ούτως ώστε να υπάρχουν υποψήφιοι συνάδελφοι από όλες τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής μας Διεύθυνσης. Ξέραμε ότι ο μεγαλύτερος κατά το δυνατόν πλουραλισμός απόψεων και υπηρεσιακών καταστάσεων θα μπορούσε να μας προσφέρει περαιτέρω ώθηση.

Την ώθηση αυτή την επέτρεψε και η εκτεταμένη σταυροδοσία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές όπου ο κάθε συνάδελφος-μέλος είχε το περιθώριο να επιλέξει ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ το σχήμα του Διοικητικού Συμβουλίου που θα ήθελε βάζοντας μέχρι και 7 σταυρούς (το σύνολο δηλαδή των θέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου) επιλέγοντας αυτούς τους οποίους θεωρούσε άξιους να τον αντιπροσωπεύσουν, και όχι 2 σταυρούς όπως μέχρι πρότινος ίσχυε.

Κληθήκαμε τέλος να επιλέξουμε μεταξύ της πόλωσης της ύπαρξης διαφορετικών συνδυασμών από τη μία … και της ύπαρξης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου από την άλλη. Και πολύ απλά επιλέξαμε το 2ο γιατί το ψηφοδέλτιο μας ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΚΟΙΝΟ, όπως ΚΟΙΝΑ είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όπως ΚΟΙΝΗ θα πρέπει να είναι και η προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουμε για την επίλυσή τους…

Ο συνδυασμός αυτών των επιλογών σε συνδυασμό με το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ του όλου εγχειρήματος, νιώθουμε ότι εκτιμήθηκε από τους συναδέλφους μας και μας δίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΩΘΗΣΗ ούτως ώστε να εκφράζουμε πλέον τα προβλήματα που τους απασχολούν!

Σε αυτή την προσπάθεια ψάχνουμε για συμμάχους! Για συμμάχους ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ελπίζοντας πως δεν είμαστε απλά «ανόητα ρομαντικοί» με τη στάση που κρατάμε!

Λέμε ΟΧΙ στον οποιονδήποτε προσπαθεί να θέσει ΣΗΜΕΡΑ θέμα τροποποίησης του εκλογικού νόμου των αστυνομικών, τώρα που αυτός ο καθημερινός και συνεχής Αρμαγεδδών νέων μέτρων σε οικονομικό, θεσμικό κτλ επίπεδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αν ο σκοπός της εν λόγω προωθούμενης διάταξης είναι να διχάσει και να διαιρέσει εν όψει της λήψης και νέων οικονομικών μέτρων-μειώσεων σε βάρος μας, δημιουργώντας μία νέα πόλωση στους κόλπους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, τότε φαίνεται πως  δυστυχώς… «ο στόχος επετεύχθη»!.

Από την άλλη όμως, απέναντι σε όλες αυτές τις φυγόκεντρες δυνάμεις της διαίρεσης οι οποίες αναπτύσσονται, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάληψη ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ προς την κατεύθυνση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ούτως ώστε να επιλυθούν τα ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ των συναδέλφων που εκπροσωπούμε!

Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα δυνατά μας  για να λύσουμε τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του κλάδου μας …


… προβλήματα που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Με Εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

– Ο –
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Σάββας Α. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ


– Ο –
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Νικόλαος Θ. ΜΠΡΕΣΙΑΚΑΣ

- Η Α.Σ.Π.Α συγχαίρει την Ένωση Αστυνομικών Σάμου για την θαυμάσια ανακοίνωση, που ακουμπά και απαντά όλους τους συναδέλφους και τους προβληματισμούς της.
Πράγματι Σήμερα κάθε άλλο παρά έχουμε ανάγκη  " τροποποίησης του εκλογικού νόμου των αστυνομικών" τώρα αυτό που έχουμε άμεση ανάγκη και προτεραιότητα "όλοι μαζί και εμπράκτως" να αντιμετωπίσουμε τον "καθημερινό και συνεχή Αρμαγεδδών νέων μέτρων σε οικονομικό, θεσμικό κτλ επίπεδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη."
Α.Σ.Π.Α