Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μόνο για επικοινωνιακά τερτίπια ικανή η Κατεχάκη, Χωρίς πετρέλαιο Έβρος Θεσσαλονίκη


Μόνο για επικοινωνιακά τερτίπια ικανή η Κατεχάκη, Χωρίς πετρέλαιο Έβρος Θεσσαλονίκη
Κάθε φορά που οι αστυνομικοί πραγματοποιούν επιτυχίες, το σεπτό υπουργείο και η διφυής ηγεσία του σπεύδει να σκορπίσει δημόσιους επαίνους ώστε να επωμιστεί μέρος της επιδοκιμασίας και της ικανοποίησης της κοινής γνώμης.
Κάθε φορά που η Αστυνομία οδηγείται σε φιάσκο με ευθύνη των διοικούντων της, η διφυής ηγεσία σπεύδει
αφενός να διαχωρίσει θέση, αφετέρου να βρει τα πιο ευάλωτα εξιλαστήρια θύματα για να τα καρατομήσει, ώστε ν' αποσείσει από πάνω το βάρος της ευθύνης που της αναλογεί, εμφανιζόμενη παράλληλα στην κοινή ως άτεγκτη τιμωρός της όποιας παρασπονδίας ή εκτροπής.
Η ίδια η διοίκηση όμως, για ποιο λόγο [πέρα από τον καθημερινό επικοινωνιακό αυτοσκοπό της] υφίσταται; Απλώς για να διοκεί και για να προεδρεύει; Γιατί όπως αντιλαμβανόμαστε γι αυτό που στοιχειωδώς προορίζεται να διοικεί, για τη διοικητική μέριμνα κρίνεται επιεικώς ανεπαρκής κι ακατάλληλη.
Κι αυτό γιατί είναι αδιανόητο στην Κατεχάκη να "σκάζουν" -εκτός των άλλων- από τη θέρμανση και υπηρεσίες όπως σε άλλα ρεπορτάζ μας είδαμε του Έβρου και όπως κατ' επανάληψη αποδειξνύεται σε επιστολές αναγνωστών της Θεσσαλονίκης και μεγάλου τμήματος της Βόρειας Ελλάδας να μην βρίσκεται σταγόνα πετρέλαιο.
Ακολουθεί η χρονολογικά τελευταία επιστολή αναγνώστη μας ...
"Λογο οικονομικης κρισης σας ενημερωνω οτι δεν υπαρχει πλεον χορηγηση πετρελαιου σε τμηματα οπως πχ του ΑΤ Σοχου...Α.Τ Ζαγκλιβεριου.... ΑΤ Λευκου Πυργου........παρα μονο σε αυτα που υπαρχει κρατητηριο για τη φυλαξη κρατουμενων.......τον τελευταιο καιρο εχουν κανει χορηγια καυσιμων σε ολα τα τμηματα....απο 200-300-400 λιτρα......
παρα ταυτα στο μεγαρο της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονικη διατίθενται 2 υπηρεσιακα λεωφορεια για την μεταφορα προσωπικου...την ωρα που υπαρχουν διαθεσιμες να εξυπηρετησουν το προσωπικο ολες οι γραμμες του ΟΑΣΘ οι οποιες διερχονται μπροστα απο το αστυνομικο μεγαρο.....

τα καυσιμα που κατασπαταλουνται...ανερχονται το μηνα περι 700-800 λιτρα"
www.bloko.gr