Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Παρέμβαση για μέτρα τάξης και ασφάλειας στη Δ.Ε.Θ.

Κύριε Αρχηγέ,
Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας μετακινείται για αρκετές ημέρες στην Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης στα μέτρα τάξης και ασφάλειας για την Διεθνή Έκθεση.

Τα προηγούμενα χρόνια, όπως είχαν επισημάνει οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις μας, διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις προβλήματα αναφορικά με τη διαμονή των συναδέλφων μας, τη δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων τους, αλλά και τις ημερήσιες ώρες απασχόλησης τους.

Προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη εργασία όσων θα κληθούν να μετακινηθούν, παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας ληφθεί υπηρεσιακή μέριμνα για τη διασφάλιση των προβλεπόμενων διατάξεων από τον εσωτερικό μας κανονισμό (ωράριο εργασίας – ημερήσια ανάπαυση) αλλά και να θεωρηθεί η μετακίνηση των συναδέλφων μας ως ανελαστική περίπτωση για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών, και όχι συνηθισμένες δραστηριότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να είναι εφικτή η δικαιολόγηση των οδοιπορικών εξόδων (διαμονή σε ξενοδοχείο) και σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση κάτω των 160 χλμ. περισσότερες από μια (1) ημέρες.
 
Προς: Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
         Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις


Αθήνα, 24 Αυγούστου 2013
Αρ. Πρωτ.: 503/4/51





       Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος            ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης