Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Ο "Φαρισαϊσμός" σε όλο του το Μεγαλείο !!!!!!

Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την στάση της Π.Ο.ΑΣ.Υ , των μελών της Ε.Γ  του Δ.Σ και των εκπροσώπων της στην Διοίκηση του ΤΕΑΠΑΣΑ. Και φυσικά αναφέρομαι στην απόφαση χορήγησης του εφάπαξ στα 31 χρόνια σε όσους αποστρατεύονται με αίτηση τους.
 Θα κάνω μια ιστορική αναδρομή για να δικαιολογήσω και αιτιολογήσω τον τίτλο του άρθρου μου.
1.Στο περιβόητο Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ όπου πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για τα 31, αντιλαμβάνεστε ότι το ομόφωνα επιβεβαιώνει ότι
και ο (τότε) εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στο ΤΕΑΠΑΣΑ είπε «ΝΑΙ», όπως συμφώνησε και το (σημερινό) μέλος της Ε.Γ της ΠΟΑΣΥ που παρευρίσκονταν εκεί , φυσικά χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου, αλλά ρωτήθηκε!!!!!και είπε «ΝΑΙ»....... «τυχαίο δεν νομίζω» .
2.Στην συνέχεια και μετά από Πανελλαδική κατακραυγή για την ανιστόρητη αυτή στάση της ΠΟΑΣΥ που υποθήκευε το μέλλον σχεδόν της πλειοψηφίας των μελών της, τόσο στα Διοικητικά Συμβούλια της, τόσο στα Γενικά Συμβούλια της πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση εξουσιοδότησης της ΠΟΑΣΥ να προσφύγει  στο Σ.Τ.Ε και να καταγγείλει την απόφαση αυτή ως αντισυνταγματική και ενέργεια που έγινε.
3.Η προσφυγή αυτή με απόφαση του Προέδρου του ΣΤΕ λόγω σπουδαιότητας  θα εισαγότανε για συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣΤΕ και μετά από μια αναβολή , ήταν να εισαχθεί προς συζήτηση τον περασμένο Απρίλιο, όμως χωρίς της παράσταση της ΠΟΑΣΥ και του Νομικού της Συμβούλου και μετά από αίτημα του ΤΕΑΠΑΣΑ ξαναναβλήθηκε προκειμένου να προσκομίσει το ΤΕΑΠΑΣΑ στοιχεία που να αιτιολογούσανε την απόφαση αυτή.
Όμως ο σκοπός της αναβολής στην αναβολή δεν είναι αυτός , είναι ότι μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής η απόφαση αυτή μπορεί να μην ισχύει αφού ίσως θα έχει εκδοθεί μια νέα – εφόσον το ΤΕΑΠΑΣΑ πήγε από το Υπουργείο Εργασίας στο ΥΔΤ και έτσι θα είναι άκυρη και η προσφυγή!!!!!
4.Ο εκπρόσωπος δε της ΠΟΑΣΥ στο Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ (μεταφέροντας προφανώς την εντολή της διοίκησης της ΠΟΑΣΥ) συνεχίζει να καταψηφίζει και να συντάσσεται με την Διοίκηση του Ταμείου σε κάθε αίτημα χορήγησης του εφάπαξ κατά παρέγκλιση της απόφασης των 31 με επίκληση και της αντισυνταγματικότητας της και με επίκληση οικονομικών δυσκολιών η άλλων σοβαρών λόγων.
Θα μπορεί να πει κανείς και αν μειοψηφούσε τι θα γινότανε πάλι θα ίσχυε η απόφαση της πλειοψηφίας....δεν είναι όμως έτσι , διότι τίποτα δεν είναι τυχαίο άν παρελπίδα εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΟΑΣΥ στο ΣΤΕ τότε η πλευρά του Ταμείου θα επικαλεστεί την στάση – ψήφο του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ και θα αποδυναμώσει τα επιχειρήματα της...αν παραστεί η ΠΟΑΣΥ.
Ας έχουν λοιπόν « γνώσει  οι φύλακες» και τα μέλη των Α’ Βαθμίων Ενώσεων και ας ζητήσουν εξηγήσεις για την στάση αυτή της ΠΟΑΣΥ.
Γιώργος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
 Δημοσιευμένο:http://askapoasy.blogspot.gr