Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr
Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, που συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών .
Συνελήφθησαν, ως μέλη της ομάδας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 22 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), ενώ αναζητείται ο αρχηγός της, ένας 25χρονος ημεδαπός
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, της απείθειας και της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μήνα, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με ιεραρχική δομή και δομημένη δράση, έχοντας σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και ειδικότερα ληστειών, σε καταστήματα κυρίως υπεραγορών τροφίμων και Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, προς απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης , βραδινές ώρες της 23-10-2013, οι τρεις άνδρες (20, 21 και 25 ετών), με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην περιοχή της Ανάληψης, όπου με απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.725 ευρώ.
Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 21χρονου και τράπηκαν σε φυγή. Ακολουθούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην περιοχή της Πυλαίας. Συνελήφθησαν ο 20χρονος και ο 21χρονος, ενώ διέφυγε της σύλληψης ο τρίτος συνεργός τους.
Επίσης, στο σημείο της σύλληψης, εντοπίσθηκε τσάντα με το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά (7) φυσίγγια.
Ακολούθως, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, συνελήφθη και η 22χρονη, της οποίας ο «ρόλος» ήταν η καταγραφή και η επιτήρηση καταστημάτων – «στόχων», στα οποία τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σχεδίαζαν να διαπράξουν ληστείες.
Σε έρευνες που διεξήχθησαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων, μεταξύ των οποίων:
  • πιστόλι, και επτά (7) φυσίγγια,
  • τέσσερις (4) περούκες,
  • δύο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα,
  • δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • κινητά τηλέφωνα ,
  • κάρτες κινητών τηλεφώνων,
  • βιβλία – φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και
  • το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.
Επιπροσθέτως, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5,5 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία ανήκουν στον 20χρονο, κατά δήλωσή του.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.