Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης (Σκοπός χωρίς σκοπιά)

Η Ένωσή μας και συγκεκριμένα το Προεδρείο της αποφάσισε, όπως, από εδώ και στο εξής, κάθε καταστρατήγηση της ισχύουσας νομοθεσίας από τη Διοίκηση, να γνωστοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την περαιτέρω νόμιμη διαδικασία, ως αρμόδια αρχή για κάθε αξιόποινη πράξη,
αφού τις περισσότερες φορές λόγω των συχνών και επαναλαμβανόμενων καταγγελιών προς την αρμόδια Διοίκηση, δεν δικαιολογείται αμέλεια, για συνεχιζόμενη παρατυπία της εργασιακής νομοθεσίας, αλλά προκύπτει δόλος σε ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 259 του Π.Κ. ή άλλων ποινικών αδικημάτων, όπως η έκθεση σε κίνδυνο του άρθρου 306 του Π.Κ., σε βάρος του χαμηλόβαθμου προσωπικού και ιδιαίτερα των μελών μας.

   Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, η Ένωση στο αυριανό Δ.Σ. της 23/10/2013 θα λάβει απόφαση, ώστε οι καταγγελίες και εγκλήσεις να απευθύνονται στις Δικαστικές Αρχές, γιατί η κατάσταση δεν "πάει άλλο'' και η Ένωση, ως συνδικαλιστίκή οργάνωση, έχει το νόμιμο ρόλο της να προασπίσει τους συναδέλφους. Το ωράριο εργασίας και η ισχύουασα νομοθεσία δεν μπορεί να παραβιάζονται κάθε μέρα, με την απλή επίκληση των υπηρεσιακών αναγκών. Εάν κάποιοι βλέπουν "φαντάσματα'' και δεν μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους από τις θέσεις τους, ΛΟΓΩ ΕΥΘΥΝΟΦΟΒΙΑΣ, ας παραιτηθούν ή ας συνταξιοδοτηθούν, γιατί ευτυχώς στην κοινωνία και την Υπηρεσία μας, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ.

   Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η φύλαξη οικίας αλλοδαπου επισήμου κατά τη διάρκεια της νύχτας από αστυνομικό σκοπό, ο οποίος βρίσκεται μέσα σε όχημα, είτε υπηρεσιακό είτε δικό του, μόνος του, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη ακίνητη αλεξίσφαιρη σκοπιά, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και τους κανόνες αυτοπροστασίας, που ισχύουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι η έκθεση των συναδέλφων είναι δεδομένη, παρατηρείται αρκετό διάστημα και η Ένωση δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι άφωνη. Εάν, η αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα και τις σχετικές απαραίτητες αποφάσεις για την επίλυση του προβλήματος, ως αρμόδια Υπηρεσία, η Ένωσή μας θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα μηνυτήρια αναφορά για έκθεση κινδύνου της ζωής του αστυνομικού που τελείται με παράλειψη από τους αρμόδιους αξιωματικούς που έχουν ιδιαίτερη νομική υποχρεώση.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΡΙΘ.ΕΓΚΡ.ΠΡΩΤ.:5995/1995

 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 12 Τ.Κ. 54623 & ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 326
                                 Τ.Κ. 54121  THΛ 2310-525510   FAX 2310-539900
                                         www.eayth.gr      e-mail: eayth@yahoo.gr

   
                                                                                                  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.  22 Οκτωβρίου 2013
                                                                                                  Αριθ. Πρωτ.: 201/2013