Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δένδιας σε Financial Times: Αυστηρές ποινές για τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στη ΧΑ

Δημοσιευμένο:http://www.iefimerida.gr
Η διερεύνηση των καταγγελλόμενων εγκληματικών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική γιατί υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι στην αστυνομία έχει υπάρξει διείσδυση της οργάνωσης υποστηρίζουν οι Financial Times που φιλοξενούν συνέντευξη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια.
«Ορισμένοι αστυνομικοί σε περιοχές με ευμεγέθεις πληθυσμούς μεταναστών έχουν προχωρήσει πέρα από τη σύμπραξη με τοπικούς νεοναζί έχοντας συστήσει πολιτικούς πυρήνες εντός των μονάδων τους», δηλώνει ο κ. Δένδιας. Σημειώνει επίσης ότι η τάση της Χρυσής Αυγής προς την ακραία βία είναι μοναδική ανάμεσα στις ακροδεξιές ομάδες της Ευρώπης.
«Έχω καλέσει τη μονάδα εσωτερικών υποθέσεων προκειμένου να διευκρινιστούν επακριβώς ποιού είδους δομές έχει η Χρυσή Αυγή εντός της αστυνομίας», λέει ο κ. Δένδιας. «Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι πυρήνες υπάρχουν, έχουμε αποδείξεις. Θα πάρουμε αυστηρά μέτρα», προσθέτει.
Αναφορικά με πληροφορίες που θέλουν τη Χρυσή Αυγή να έχει κρύψει οπλισμό σε στρατηγικά σημεία, ο κ. Δένδιας απαντά ότι αυτές οι πληροφορίες φαίνεται πως είναι ακριβείς, ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα όπλο. Όπως δηλώνει, «ψάχνουμε σε όλη τη χώρα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε τη δυνατότητα να τεκμηριώσουμε αυτούς τους ανησυχητικούς ισχυρισμούς. Ερευνούμε ασυνήθιστα μέρη, όπως για παράδειγμα μοναστήρια στην επαρχία και η έρευνα θα έχει και συνέχεια».