Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Γιατί θα Ξαναψηφίσω την Α.Σ.Π.Α…

-Γιατί η ΑΣΠΑ διοίκησε τα τρία τελευταία χρόνια το Σωματείο, με σκληρή και εκ των έσω αντιπολίτευση και ως απάντηση σε όσους την πολέμησαν προτάσσει το μεγάλο και σημαντικό έργο της και μόνο.
-Γιατί δεν μείναμε στα λόγια και καταθέσαμε 2 μηνύσεις για καταστρατήγηση ωραρίου, 1 για έκθεση σε κίνδυνο και 1 για τις συνθήκες υγιεινής και κράτησης στα αστυνομικά κρατητήρια στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. 
-Γιατί έχουμε παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις
κινητοποιήσεις, στα Γενικά Συμβούλια, στα Πανελλαδικά Συνέδρια και τις εκδηλώσεις της ΠΟΑΣΥ με θέσεις και προτάσεις. Όταν άλλοι συνδικαλιστές και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας δεν παρευρίσκονταν στις κινητοποιήσεις για να μην χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, όλα τα μέλη της ΑΣΠΑ ήταν παρόντα και πρωτοστάτες στις διεκδικήσεις μας!
-Γιατί πραγματοποιήσαμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την Γ.Α.Δ.Θ., την Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσ/κης και το Α.Τ. Ανάληψης ως μοχλό πίεσης στην αναλγησία της Διοίκησης.
-Γιατί πήραμε την πρωτοβουλία και πετύχαμε την πλήρη νομική κάλυψη των συναδέλφων στα νομικά θέματα (ποινικά και πειθαρχικά) που ανακύπτουν εν ώρα υπηρεσίας. Μάλιστα, σε ειδικές περιπτώσεις διευκολύνθηκαν συνάδελφοι από την Ένωση για την κάλυψή τους από δικηγόρο εκτός του Νομικού Συμβούλου του Σωματείου μας. 
-Γιατί καταφέραμε να επανέλθουν οι αμειβόμενες πεζές στην πόλη μας και αυτό είναι αποκλειστικά δική μας επιτυχία.
-Γιατί δημιουργήθηκε μετά από δικές μας παρεμβάσεις η διμοιρία δικαστηρίων η οποία αποσυμφόρησε σχετικά τις υπόλοιπες Διευθύνσεις, και ακόμα προσπαθούμε να απεμπλακούν εντελώς οι υπόλοιπες Υπηρεσίες από αυτήν την υποχρέωση. 
-Γιατί χορηγούμε οικονομικές ενισχύσεις σε τραυματίες συναδέλφους εν ώρα υπηρεσίας και σε συναδέλφους με σημαντικά προβλήματα υγείας.
Γιατί κάνουμε δωρεές σε υλικοτεχνική υποδομή σε πολλές Υπηρεσίες ή άλλα μέσα που χρειάζονται οι συνάδελφοι.
-Γιατί έχουμε ΔΩΡΕΑΝ παιδίατρο για τα παιδιά μας και γυμναστή για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις για το στρατό και την αστυνομία.
-Γιατί επαναφέραμε την αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Ένωσης που είχε κοπεί για δυο χρόνια.
Γιατί εμείς πρώτοι προσλάβαμε στην ιστορία της Ένωσης ορκωτούς λογιστές για μας ελέγχουν κι έτσι και δεν υπάρχει ούτε υπόνοια κακοδιαχείρισης. 

Γιατί θα παλέψουμε μέχρι τέλους για να υλοποιηθούν οι προτάσεις μας για:

Σύγχρονο και διαφανή Κώδικα Μεταθέσεων εντός κι εκτός Αστυνομικών Διευθύνσεων
Πλήρη αποκατάσταση των μισθών μας σύμφωνα με την Απόφαση ΣτΕ 
Νέα οχήματα στη ΓΑΔΘ και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων
Πειθαρχικές ευθύνες όσων διοικούντων καταστρατηγούν τα εργασιακά μας δικαιώματα
Απεμπλοκή της Αστυνομίας από τα πάρεργα
Άμεση παύση της ενισχυτικής δύναμης στα δικαστήρια και δημιουργία μιας πολυμελούς διμοιρίας δικαστηρίων που θα εκτελεί υπηρεσία αποκλειστικά στα δικαστήρια. 
Δημιουργία Δικαστικής Αστυνομίας
Κατάργηση του Νόμου 4281/2014 για το ΤΕΑΠΑΣΑ

Γιατί δεν υποσχόμαστε αλλά πραγματοποιούμε!!

Η ΑΣΠΑ εκπροσωπείται από μάχιμους συναδέλφους σαν εσένα που σέβεσαι κι εκτιμάς τους συναδέλφους σου

Η ΑΣΠΑ είναι το βήμα που χρειάζεται ο κάθε συνάδελφος 


για να ακουστεί η φωνή του!