Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Εξιλαστήριο θύμα και πάλι τα ΜΑΤ στις Σκουριές.Να αναλάβει τώρα η Κυβέρνηση τις ευθύνες της.

Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στις Σκουριές Χαλκιδικής,  και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους  εργαζόμενους  στα ορυχεία και κατοίκους της περιοχής που διαφωνούν με την εξόρυξη χρυσού αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα.
Θέμα για το οποίο  ο ίδιος ο αναπληρωτής  Υπουργός μας, δημόσια εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και προειδοποιεί μέχρι και για νεκρό .
Δυστυχώς κύριε Υπουργέ , κάτι το οποίο όλοι αγνοείται , είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλος κίνδυνος στην περιοχή με αφορμή τα μεταλλεία χρυσού ,αφού πριν περίπου ένα χρόνο Αστυνομικός της Υ.Α.Τ. πυροβολήθηκε από άγνωστα άτομα και κινδύνεψε να χάσει την ζωή του. Βέβαια τότε, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις τις ένστολες διαμαρτυρίες και τις κραυγές αγωνίας μας,κανένας δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να δώσει λύση στο θέμα και κρυμμένοι πίσω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες άφησαν όλοι να διαιωνίζεται το πρόβλημα, φτάνοντας στα τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών.
Με έκπληξη όμως,διαπιστώνουμε ότι  η νέα πολιτική ηγεσία της χώρας , παρά την στάση που κρατούσε όντας αντιπολίτευση και παρά τα όσα δεσμεύτηκε μετεκλογικά όσον αφορά την χρήση των δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, συνεχίζει την ίδια τακτική των προκατόχων της , στέλνοντας καθημερινά διμοιρίες Υ.Α.Τ. και Υ.ΜΕ.Τ. να μπουν ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, αρνούμενη πεισματικά να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν και να λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες  δίνοντας  ένα τέλος σε αυτόν τον πόλεμο μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.
Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση  να δώσει  λύση  στο συγκεκριμένο θέμα , σταματώντας ταυτόχρονα την χρησιμοποίηση των ανδρών της Δ.Α.Ε.Θ. ως εξιλαστήρια θύματα.Πλέον κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε.
Τέλος καλούμε , τους εκλεγμένους βουλευτές της περιοχής  καθώς και τους τοπικούς φορείς να δείξουν σύνεση, να συμβάλλουν στην εξομάλυνση της κατάστασης στην περιοχή και να μην στοχοποιούν τους αστυνομικούς με ανακοινώσεις και παρεμβάσεις τους.

Α.Σ.Π.Α.