Κυριακή 5 Απριλίου 2015

''ΟΥΚ ΕΝ ΤΟ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ"!Άρθρο του ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗ Ιωάννη


Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι που πολλοί επικαλούνται τα γνωμικά τους ήταν πολύ σοφοί.


Σήμερα, καταρτίστηκαν και κλείδωσαν οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες εκλογές. Κάποιοι ,θεώρησαν πως αντέγραψαν εμάς και το μυστικό της επιτυχίας μας στις προηγούμενες εκλογές και κατέβασαν ψηφοδέλτιο με μεγάλο αριθμό υποψηφιοτήτων.Δεν ήξεραν όμως πως η γενεσιουργός αιτία της νίκης μας δεν ήταν στην ποσότητα αλλά στην ποιότητα των υποψηφίων. Το να κατεβάσω την γυναίκα μου,τον αδερφό μου , την κουμπάρα μου  
δεν έχει νόημα διότι πέραν του ότι απλά  αυξάνω τον αριθμό των υποψηφίων ανούσια για να δημιουργήσω την ψευδαίσθηση στους συναδέλφους ότι έχω δυναμική,αποδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι κάποιοι φοβούμενοι μην χάσουν τις καρέκλες τους και την βόλεψη τους , χρησιμοποιούν οποιοδήποτε θεμιτό και αθέμιτο μέσο .Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να έχω υποψήφιο που απουσιάζει στο εξωτερικό με μακρά άδεια ,όπως και συνάδελφο που είναι αποσπασμένος στην Κρήτη και επιθυμεί την παραμονή του εκεί.

Επίσης , περίπου το 50% του ψηφοδελτίου που σκιαγραφώ αποτελείται από συναδέλφους που κατέχουν τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και άνω πολλοί εκ των οποίων είναι ήδη  διοικητές , υποδιοικητές σε υπηρεσίες στις οποίες  οφείλονται δεκάδες ημερήσιες αναπαύσεις και που το ωράριο καταστρατηγείται σε καθημερινή βάση.Αλήθεια , πόσο ηθικό είναι να ζητάς την ψήφο των συναδέλφων για να λύσεις τα προβλήματα που εσύ ο ίδιος τους δημιουργείς;
Αγαπητοί συνάδελφοι στο πεζοδρόμιο μάχιμοι γνωριστήκαμε, μαζί τραυματιστήκαμε, μαζί καταθέσαμε στα δικαστήρια ως μάρτυρες ,μαζί ήμασταν σε κινητοποιήσεις παρόντες ακόμα και Αύγουστο μήνα όταν άλλοι εκλεγμένοι έκαναν μπάνια και μας κατέκριναν για αποτυχημένους αγώνες.Ουδέποτε ποζάραμε με φόντο την αφίσα του συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στο έδρανο του ομιλητή  σε άδεια αίθουσα προσποιούμενοι ότι βγάζουμε λόγο για να σας παραπλανήσουμε.
Κάποιοι έκαναν σημαία τους το ενιαίο ψηφοδέλτιο αλλά συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία των ιστοσελίδων τους και κανένας εξ αυτών δεν κατήργησε την παράταξη του.Την μόνη ενότητα που μπορεί να αντιληφθεί κανένας σε αυτήν την συνένωση είναι αυτή μεταξύ Αστυφυλάκων και Αξιωματικών(και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ συναδέλφους που με τα χρόνια έφτασαν στον βαθμό του Υπαστυνόμου).Αυτοί που μέχρι χθες ήταν εκλεγμένοι με την ΠΟΑΞΙΑ παραιτήθηκαν από τις εκεί θέσεις τους για να κατέλθουν στις επερχόμενες εκλογές της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για να διεκδικήσουν τι άραγε;Αναλογιστείτε απλά εσείς με την διοίκηση έχετε τις ίδιες επιδιώξεις και τα ίδια προβλήματα ? Πως λοιπόν να κατέβω εγώ σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με τον διοικητή μου? Όταν έρθει η ώρα της καταστρατήγησης ωραρίου σε ποιον θα κάνω αναφορά? Σε αυτόν που ήμασταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο?.
Όσο για εσάς συνάδελφοι που με ρωτάτε γιατί ενώ είναι αξιωματικοί κατεβαίνουν στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. σας απαντάω πως είναι νόμιμες οι υποψηφιότητες, απλά το γιατί και το αν είναι ηθικό  ας σας το απαντήσουν οι ίδιοι.

Καταφέραμε να δημιουργήσουμε  μία ένωση που καθημερινά λειτουργούσε και προσπαθούσε να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι ,και δεν θα αφήσουμε κανέναν να την μεταλλάξει σε μαγαζάκι πώλησης οικοπέδων και τηλεφωνικών γραμμών.

ΠΕΧΛΙΒΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ



Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Υποψήφιος  για το συμβούλιο μεταθέσεων και για αντιπρόσωπος  Π.Ο.ΑΣ.Υ.  με την  Α.Σ.Π.Α.