Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η συμμαχία που ονομάστηκε ενότητα!Η απάντηση της Α.Σ.Π.Α. για το ενιαίο ψηφοδέλτιο

Στις μέρες μας η ενότητα είναι μία λέξη την οποία  όλοι προσπαθούν να κάνουν σημαία τους,να την καπηλευτούν και να αποδείξουν  ότι κάτι καινούριο γεννιέται και ξεπροβάλει ,αλλά όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει  η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ.Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και κάποιοι συνδικαλιστές μας, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι υπερασπιστές αυτής.Δυστυχώς όμως,δεν υπάρχει ενότητα αλά καρτ  να την επικαλούμαστε όποτε θέλουμε και όποτε μας συμφέρει. 
Αποκλειστικός και μόνος σκοπός της Α.Σ.Π.Α. και της ενασχόλησης μας με τα συνδικαλιστικά δρώμενα είναι το καλό του Έλληνα Αστυνομικού και τίποτα άλλο.Πολλοί συνάδελφοι καθημερινά μας ρωτούν για ποιο λόγο δεν κατεβάζουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο όπως κάποιοι παραπληροφορούν ότι μας προτάθηκε.Σε αυτό το ερώτημα απαντάμε παραθέτοντας  όλα τα πραγματικά περιστατικά και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Καταρχήν να αναφέρουμε όπως είναι σε όλους γνωστό ότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ε.Α.Υ.Θ. είναι το Διοικητικό Συμβούλιο αυτής  καθώς και η ετήσια Γενική Συνέλευση.Σε κανένα από τα δύο  αυτά θεσμικά όργανα ουδέποτε και από κανένα μέλος του Δ.Σ. αλλά και μέλος της ένωσης μας δεν τέθηκε επίσημη πρόταση για την δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου.Ειδικότερα στα τρία τελευταία Δ.Σ. της Ε.Α.Υ.Θ. που αφορούσαν την εκλογική διαδικασία δεν τέθηκε από κανένα μέλος του Δ.Σ. τέτοιο θέμα.Η μόνη αναφορά περί ενιαίου ψηφοδελτίου ήταν μία ερώτηση αντιπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, για ποιο λόγο δεν υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο .Ερώτημα στο οποίο απάντησε το εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. με την Α.Σ.Π.Α. ΧΑΛΚΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ο οποίος συγκεκριμένα ανέφερε, πως με την δημιουργία των εκλογικών συνδυασμών και την μέθοδο της απλής αναλογικής εξασφαλίζετε πλήρως η πολυφωνία και η δημοκρατία!Την συγκεκριμένη τοποθέτηση επικρότησε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΠΙΔΑ κ.ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Σάββας με την χαρακτηριστική φράση "θεωρώ ότι η τοποθέτηση του κ.ΧΑΛΚΙΔΗ ήταν καίρια είναι όλα τα λεφτά και πραγματικά μέσα στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα".Επίσης ,πάνω στο συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο Αντιπρόεδρος  της Ε.Α.Υ.Θ. και μέλος της ΣΚΑΥ ΔΡΟΣΟΣ Στέργιος  ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η δημιουργία εκλογικών συνδυασμών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου ήταν πάγιο συνδικαλιστικό αίτημα".
Με μεγάλη μας έκπληξη , διαπιστώσαμε ότι τις επόμενες μέρες που ακολούθησαν, οι συνδυασμοί των οποίων μέλη τους τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ του παραταξιακού ψηφοδελτίου, φάνηκαν ανακόλουθοι των λεγομένων τους και ξαφνικά δημιούργησαν ένα θέμα περί ενιαίου ψηφοδελτίου μέσω του διαδικτύου και μόνο, αφού ουδέποτε όπως προαναφέραμε δεν τέθηκε τέτοια πρόταση στα θεσμικά όργανα.Είναι ηλίου φαεινότερον ότι όλο αυτό το στημένο σκηνικό  έγινε αποκλειστικά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και την παραπλάνηση των συναδέλφων. 
Πέραν τούτου οι τρεις παρατάξεις οι οποίες αποφάσισαν να συμπορευθούν στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, καθώς φαίνεται δεν απαρνήθηκαν τις ονομασίες και διατήρησαν τις οντότητες τους πράγμα το οποίο αποτελεί και την μεγαλύτερη απόδειξη ότι μιλάμε για συμμαχία και όχι για ενότητα.Διότι, όταν αποφασίζω να συνενωθώ, απαρνούμαι οτιδήποτε με συνδέει με το παρελθόν και δημιουργώ κάτι καινούριο και υγιές πάνω σε νέες και γερές βάσεις.

Η Α.Σ.Π.Α. ,ο μόνος αδιαίρετος και αδιάσπαστος εκλογικός συνδυασμός σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στις επερχόμενες εκλογές της Ε.Α.Υ.Θ. για να αποκτήσει η πόλη μας μεγαλύτερη και ισχυρότερη συνδικαλιστική οντότητα.
Τα τρία εικοσιτετράωρα που θα διαρκέσει η εκλογική διαδικασία δεν μπορούν να μολύνουν την ενότητα και την συναδελφικότητα για όσους πραγματικά την πιστεύουν και την οραματίζονται.

Α.Σ.Π.Α.