Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Α.Σ.Π.Α ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 24 κ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

                                 ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

 Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ (Α.Σ.Π.Α) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ως εκλογικός συνδυασμός των Αστυνομικών  που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θεσσαλονίκης , συμμετέχει στις εκλογές προκειμένου να διεκδικήσει μέσω της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο και μέσο την βελτίωση και προαγωγή των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών, εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων των αστυνομικών.

Γνωρίζουμε ότι και στο παρελθόν έχουν αναληφθεί διάφορες δεσμεύσεις από συνδικαλιστές , που όμως δεν τηρήθηκαν, εμείς όμως δεσμευόμαστε με το παρών κείμενο – έγγραφο ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τηρήσουμε στο ακέραιο όλες μας τις δεσμεύσεις και να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένη κατάσταση ώστε να τηρηθούν όλα όσα τουλάχιστον προβλέπονται και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας.

Σε επίπεδο , Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και αξιοποίησης κάθε πρόσφορου μέσου και τρόπου ώστε:
1.Να μη ξανά-επιτρέψουμε στην Φυσική και Πολιτική μας Ηγεσία να συμπεριφερθούν απαξιωτικά  στην Θεσσαλονίκη σχετικά με τις τοποθετήσεις νεοεξερχομένων αστυνομικών , τακτικές και έκτακτες μεταθέσεις .
Θα απαιτήσουμε έγκαιρα και με κάθε τρόπο την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ,διαφορετικά θα προβούμε σε ένστολες διαμαρτυρίες διαρκείας μπροστά στην Γ.Α.Δ.Θ.
2.Με τρόπο αποφασιστικό που δεν θα επιδέχεται ουδεμία αμφισβήτηση θα διαφυλάξουμε το ωράριο εργασίας των συναδέλφων μας , διασφαλίζοντας σε όλους μας προσωπικό ,οικογενειακό και κοινωνικό προγραμματισμό. 
Απαιτώντας κανονική χορήγηση των ρεπό, χωρίς ανακλήσεις ,ανακοίνωση της υπηρεσίας  όπως προβλέπεται για κάθε ημέρα , το Σαββατοκύριακο και όπου υπάρχει δυνατότητα ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία η μηνιαία βάση.
3.Την διάθεση σε υπηρεσία των διμοιριών της Δ.Α.Ε.Θ και των δικύκλων της Άμεσης Δράσης όπως προβλέπεται από τα Π.Δ ίδρυσης και λειτουργίας τους.


4.Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας στην χρήση αστυνομικών ως «ανθρώπινη ασπίδα» για την φρούρηση ευπαθών στόχων και απαιτούμε την άμεση αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού των στόχων αυτών.
5.θεωρούμε αυτονόητη την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε υπηρεσία ,σε κάθε αστυνομικό , όπως αυτοί έχουν θεσπιστεί. 
Επίσης αυτονόητη είναι η  εξασφάλιση από την υπηρεσία της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής σε κάθε συνάδελφο και την ανανέωση αυτής σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο διάταγμα περί «Υγιεινής και Ασφάλειας».      
6.Θέτουμε σοβαρά υπόψη των υπηρεσιακών παραγόντων και με επιχειρήματα την «ομογενοποίηση» των εποχούμενων δίκυκλων ομάδων της Άμεσης Δράσης.

Για την επίτευξη και υλοποίηση όσων των δυνατόν περισσοτέρων από τα προηγούμενα δεσμευόμαστε να έχουμε αυτοπρόσωπη παρουσία  με ομάδες εργασίας –όλοι όσοι εκλεγούμε και μη – σε κάθε υπηρεσία , προκειμένου να ενημερωνόμαστε  με αμεσότητα για τα προβλήματα των υπηρεσιών και των συναδέλφων, περνώντας το μήνυμα προς την Φυσική Ηγεσία ότι δεν είμαστε διατιθέμενοι να ανεχτούμε καμία «διοικητική αυθαιρεσία»

 Σας γνωρίζουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ,ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να υπερασπιστούμε μέσω του Σωματείου ,αλλά και μέσω της Ομοσπονδίας (Π.Ο.ΑΣ.Υ) και των άλλων Α’ Βαθμίων Ενώσεων της Χώρας τα παρακάτω:
1.     1.Την βελτίωση- καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας (ωράριο – υγιεινή και ασφάλεια – υλικοτεχνική υποδομή).
2.   2.Την διασφάλιση – μέσω του Μισθολογίου – ενός σταθερού εγγυημένου εισοδήματος για τα επόμενα έτη ,που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος μας.
3.   3.Τον επαναπροσδιορισμό του Βαθμολογίου μας ,σύμφωνα με την βαθμολογική εξέλιξη των στρατιωτικών.    
  4.Την ανάπτυξη – ενίσχυση πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των αστυνομικών.
  5.Την βελτίωση της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης  των αστυνομικών.
  6.Την απαλλαγή των αστυνομικών από τα "πάρεργα".
  7.Την καταδίκη κάθε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται και ειδικά της βίας     
   εναντίων αστυνομικών, διεκδικώντας τα αδικήματα εις βάρος των αστυνομικών
   να επιδέχονται αυστηρότερες ποινές.
8.Την μεταρρύθμιση και αναδιοργάνωση της αστυνομίας, ώστε να επιτύχουμε εξοικονόμηση προσωπικού και  περιορισμό  δαπάνης στέγασης των υπηρεσιών από καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών και αξιοποίησης δημόσιων κτηρίων.

       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΙΤΕΡΕΣ 
         ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ 
          ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ -ΤΗΝ ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
                                             ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ.

                         ΣΤΙΣ ΕΚΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 24 κ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
                          ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
                                  
                                  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Α.Σ.Π.Α