Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών άτομο που αποσπούσε χρήματα με το πρόσχημα ότι κλειδώθηκε έξω από το αμάξι

Ταλέντο στην... απάτη είχε ένας 36χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, με το πρόσχημα ότι δήθεν είχε κλειδωθεί έξω από το αυτοκίνητό του και ήθελε χρήματα για να φωνάξει κλειδαρά, απέσπασε από αγνώστους περισσότερα από 4.000 ευρώ. Προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτη ηλεκτρολογείου αυτοκινήτων...

που βρίσκεται στο δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με την οποία, την 13-01-2016, ο 36χρονος, προφασιζόμενος την υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού λόγω βλάβης του οχήματός του, ζήτησε και απόσπασε από τον παραπάνω, χρηματικό ποσό για την υποτιθέμενη οφειλή του.
Ο δράστης εντοπίστηκε και αν και προέβαλε σθεναρή αντίσταση, τελικά συνελήφθη έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 36χρονος, από τον Απρίλιο του 2013 έως και μέσα Ιανουαρίου 2016, σε 11 περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη, απέσπασε από ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ, οδηγών ταξί, ιδιοκτήτη περιπτέρου και ενός θαμώνα καταστήματος, χρηματικά ποσά, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα.
Η κύρια πρόφαση που προέβαλε ήταν η ανάγκη καταβολής χρηματικού ποσού σε επαγγελματία κλειδαρά, για τη διάνοιξη του υποτιθέμενα κλειδωμένου, οχήματός του ενώ στις περιπτώσεις που οι παθόντες αρνούνταν την καταβολή του χρηματικού ποσού, τους απειλούσε.
Με αυτή τη... μεθοδολογία άρπαξε, είτε εξαπατώντας, είτε εκβιάζοντας, το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.820 ευρώ.
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και απάτης κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα και της αντίστασης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκη και ερευνάται η εμπλοκή του σε τυχόν άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.