Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 30ΧΡΟΝΟΥ

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ 30ΧΡΟΝΟΥ

Δημοσιευμένο:http://www.astynomia.gr

Ολονύχτια αστυνομική επιχείρηση στήθηκε για τον εντοπισμό 30χρονου που εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας

Βρέθηκε ύστερα από εκτεταμένες ψηφιακές και φυσικές αναζητήσεις λίγο πριν εκδηλώσει τη βούλησή του

Είναι η 98η περίπτωση που απετράπη μέσα στο 2011 από αστυνομικές ενέργειες

Ολονύχτια αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με πληρώματα περιπολικών της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να εντοπισθεί 30χρονος που είχε εκδηλώσει πρόθεση αυτοκτονίας.
Μετά από εκτεταμένες ψηφιακές και φυσικές αναζητήσεις βρέθηκε τις πρωινές ώρες σε παραλία της ν/α Αττικής λίγο πριν εκδηλώσει την πρόθεσή του.
Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 30χρονου ημεδαπού, ενημέρωσε χθες αργά το βράδυ


αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι ο γιος του εγκατέλειψε την οικία του προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού πρώτα άφησε ιδιόχειρο σημείωμα με την πρόθεσή του.
Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο 30χρονος εντοπίσθηκε, βάσει της ψηφιακής σάρωσης, ανάλυσης και των συντεταγμένων εκπομπής του κινητού του, στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής της ν/α Αττικής. Από τις επιτόπιες έρευνες και αναζητήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Άμεσης Δράσης, εντοπίσθηκε σε παραλιακό σημείο μόνος του λίγο πριν εκδηλώσει τη βούλησή του.
Ο 30χρονος, αφού μεταφέρθηκε στους χώρους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη συνέχεια, παραπέμφθηκε σε ψυχολόγο για την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.
Από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν αποτραπεί από αστυνομικές επιχειρήσεις έρευνας και εντοπισμού ενενήντα οκτώ (98) περιπτώσεις εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας.