Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΞΕΦΥΓΑΝ……..

Ποιες άραγε σκοπιμότητες κρύβει το έγγραφο του (χαϊδεμένου στην πολιτική ηγεσία)  Προεδρείου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής,  σχετικά με το περιστατικό του Σαββάτου στα Ζωντανά στην Κρήτη;
Πέρα τις ανακρίβειες και την οφθαλμοφανή ελλιπή πληροφόρηση του , που αποτυπώνει στον έγγραφο  για την επιχείρηση (κάτοικος του χωριού επίσης έφερε όπλο τύπου καλάσνικοφ και απείλησε τις δυνάμεις με αποτέλεσμα να μην προσεγγίσουν τον χώρο???) , αφήνει ξεκάθαρες αιχμές και υπόνοιες «για σοβαρά ενδεχόμενα παράβασης καθήκοντος , διαφθοράς, και κουκουλώματος υποθέσεων» , και  καλεί την πολιτική ηγεσία «….καθαρίζοντας το απόστημα που έχει ή πάει να δημιουργηθεί στην ευαίσθητη περιοχή..»
Δυστυχώς ξεχνά ότι καθήκον πρώτιστα όλων των ενστόλων αλλά πολύ περισσότερο των συνδικαλιστών είναι όπως πολύ εύστοχα καταγράφει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου , «υποχρεούνται το ταχύτερο δυνατό να διέλθουν το


κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου και να καταθέσουν τα στοιχεία που κατέχουν για διαφθορά, το κουκούλωμα και την παράβαση καθήκοντος για τον οποιοδήποτε αστυνομικό του νομού μας, διαφορετικά είναι έκθετοι και υπόλογοι».
Πλειοδοτώντας δε ο πρόεδρος σε τηλεοπτικό παράθυρο τοπικού σταθμού δήλωσε μεταξύ άλλων  ότι τα «τοπικά σωματεία αποτελούν μέλος του προβλήματος».
Ξεχνούν όμως ότι ευτυχώς υπήρχαν και υπάρχουν Αστυνομικοί και συνδικαλιστές στην Κρήτη, που τίμησαν και τιμούν την ιδιότητα τους, όταν πριν από λίγα χρόνια έχοντας απέναντι όλο το Πολιτικό σύστημα, πέρασαν το γραφείο του εισαγγελικού λειτουργού και με τις μαρτυρικές τους καταθέσεις (και όχι μένοντας σε ψιθύρους) που στήριξαν και στο Δικαστήριο που ακολούθησε , βοήθησαν αποφασιστικά να  αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταδικαστεί πρώην Υπουργός Δημόσιας Τάξης , επί σειρά ετών Βουλευτής και τότε συνεργάτης του πρώην σήμερα Πρωθυπουργού . Χωρίς φυσικά «να το βροντοφωνάξουν» γιατί δεν είχαν την ανάγκη από δάφνες και προβολή, ούτε και φιλοδοξίες να φανούν οι «ηγέτες» και εκπρόσωποι της κάθαρσης. Απλά έκαναν το χρέος τους, απέναντι πρώτιστά στη στολή που φορούν. Ούτε φυσικά είχαν την ανάγκη «να ευλογήσουν τα γένια τους».
Εάν κάποιος νιώθει «αηδία και αποστροφή» (ο τίτλος στην ιστοσελίδα ΣΕΦΕΑΑ) δεν έχει παρά να την εκφράσει στους «καρεκλοκένταυρους» όλων των τάξεων που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν  την καθημερινή προσπάθεια των Συναδέλφων στην Κρήτη , αλλά και απέναντι σε αυτούς που αντί να ασχολούνται με τα «εν των οίκου τους», ως αυτόκλητοι φωστήρες εκ του ασφαλούς από τα γραφεία τους  , γευόμενοι τηλεοπτικήν δόξαν, ηγεμονούν ως άλλοι  «πατερούληδες».
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ 
Πρώην Πρόεδρος Ε. Α. Υ. Ν. Ηρακλείου