Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
Δημοσιευμένο:www.astynomia.gr

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Οικονομική Αστυνομία σε βάρος ενός ιατρού για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, καθώς και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων

Το προανακριτικό υλικό συλλέγεται στο πλαίσιο των φορολογικών ελέγχων για αυτεπάγγελτα ποινικά αδικήματα.

Δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ενός ιατρού – χειρουργού ορθοπεδικού, για τη μη έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και άλλων συναφών φορολογικών παραβάσεων.
Ειδικότερα, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών Πολιτών 11012, διενεργήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος σε ιατρείο χειρουργού - ορθοπεδικού της Αθήνας, από κλιμάκιο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής


Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι, ο γιατρός, δεν είχε εκδώσει απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Ο αστυνομικός έλεγχος έγινε σε πελάτη, κατά την έξοδο από το ιατρείο, τον οποίο προηγουμένως είχε εξετάσει. Παράλληλα, από τον περαιτέρω έλεγχο στα βιβλία του Ιατρείου, διαπιστώθηκε ότι, δεν τηρούσε ορθά τα Βιβλία Εσόδων – Εξόδων και Επισκέψεων των ασθενών.
Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδα Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών προστίμων και αναλογούντων φόρων.