Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερίδας "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"


shmata_poasy-poaxia
Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2011   
Αρ. Πρωτ.: 701/11/4β  
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
     Οι Ομοσπονδίες μας σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχουν αναπτύξει για το φαινόμενο της βίας, διοργανώνουν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011 (ώρες
09:45 έως 12:45) στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Οδός Χίου 8, Καισαριανή) , ημερίδα με θεματικό τίτλο «Αστυνομία και Ανθρώπινα Δικαιώματα».
     Σήμερα βρισκόμαστε σε μια βαθιά κρίση, κοινωνική, πολιτισμική, οικονομική και περιβαλλοντική γεγονός που επιβάλει την καλύτερη οργάνωση , επαγγελματική κατάρτιση και αποτελεσματικότητα του Οργανισμού μας.
     Το αίτημά μας για μια Αστυνομία ορθολογικά διαρθρωμένη , κοινωνικά αποτελεσματική θα πρέπει να συνοδεύεται από την αρχή ότι θα «σέβεται τους ίδιους τους ανθρώπους που την στελεχώνουν ως εργαζόμενους, ως πολίτες με τα ανάλογα δικαιώματα». Είναι σαφές ότι η Αστυνομία ανήκει στον ελληνικό λαό, προορισμένη να προστατεύει τον πολίτη, την περιουσία του και ταυτόχρονα πρέπει να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προστατεύει αυτά όταν απειλούνται από μεμονωμένες ή οργανωμένες συμπεριφορές.
     Οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ρόλος της Αστυνομίας , η στελέχωση της, η εκπαίδευση των εργαζομένων σ' αυτήν δεν είναι αυτή του οργάνου της βίαιης καταστολής σε βάρος πολιτών που κινητοποιούνται και εκφράζουν συλλογικά τις διεκδικήσεις τους απέναντι στις εκάστοτε εφαρμοζόμενες αντι κοινωνικές πολιτικές των Κυβερνήσεων.
     Τις εργασίες της Ημερίδας θα συντονίσει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ κ. Γιώργος ΣΑΒΒΙΔΗΣ και έχουν κληθεί να παραστούν η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. ,εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και λοιπών φορέων. Θα τοποθετηθούν η π. Αντιπρύτανις του Πάντειου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια της Εγκληματολογίας κα. Βάσω ΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, η Συνάδελφος μας Αξιωματικός της Υγειονομικής Υπηρεσίας κα. Βασιλική ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ , ο Νομικός Δημήτρης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και ο κ. Μανόλης ΓΛΕΖΟΣ.
ypografes_poasy-poaxia