Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...!!!!!

Στην απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή στην αναφορά που είχε καταθέσει η Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Κα. Σκραφνάκη Μαρία και οι  Βουλευτές της Ν.Δ  κ.κ. Μ.Χαρακόπουλος και Μ.Μπεκίρης με σχετικές Ερωτήσεις τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με τις οποίες μετέφεραν την αγωνία των αστυνομικών υπαλλήλων για τις αλλαγές στο καθεστώς μεταθέσεων τους , και συγκεκριμένα για την επιχειρούμενη  ρύθμιση εκτάκτων μεταθέσεων του αστυνομικού προσωπικού για λόγους που άπτονται σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και περιλαμβάνεται στο Π.Δ. 85/2011, επισημαίνει ότι "αυτή προέκυψε μετά από
υπόδειξη του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας."

Για τους τελευταίους έχουμε τις επιφυλάξεις μας που βασίζονται στο παρελθόν τους, οι οποίες θα αρθούν μόνο αν δούμε αποτυπωμένη την τροποποίηση που μας υποσχεθήκατε Κύριε Υπουργέ εδώ και πάρα πολύ καιρό.....!!!!

Γιατί; Τοση καθυστέρηση;

Μήπως το περιεχόμενο της παρακάτω απάντησης σας στην βουλή κρύβει κάτι;

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη," η συγκεκριμένη
 διάταξη εφαρμόζεται μόνο στις περιπτώσεις που προκύπτουν σοβαρές υπηρεσιακές ανάγκες, λόγω εκτάκτων αναγκών (φυσικές καταστροφές) και εφόσον έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες κάλυψης των αναγκών αυτών με αποσπάσεις ή προσωρινές μετακινήσεις του προσωπικού, μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από σχετική αιτιολογημένη πρόταση των υφισταμένων Υπηρεσιών.
Αυτονόητο είναι ότι για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις έκτακτης μετάθεσης από μία περιοχή μετάθεσης σε άλλη, ο αστυνομικός αυτός θα προέρχεται από τον πίνακα επιλαχόντων που είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο συγκεκριμένο τόπο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, περαιτέρω, όταν οι λόγοι που επέβαλλαν τη διενέργεια της έκτακτης αυτής μετάθεσης εκλείψουν ο αστυνομικός που μετατέθηκε μπορεί εκ νέου να ζητήσει, εφόσον επιθυμεί, την επαναφορά του στη θέση από την οποία μετατέθηκε με έκτακτη μετάθεση. "

Και από που προκύπτει αυτό Κύριε Υπουργέ; Μη μας πείτε από την εγκύκλιο του Αρχηγείου; Διότι όπως ξέρετε μια εγκύκλιος δεν υποκαθιστά ένα Προεδρικό Διάταγμα;

Ενα Προεδρικό Διάταγμα κύριε Υπουργέ υποκαθίστατε μόνο από ένα νέο Π.Δ.και αυτό έπρεπε ήδη να είχε γίνει!!!!!

Επίσης, στην απάντησή σας Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη τονίζετε "ότι προωθείται ήδη σχέδιο Π.Δ. με τις ρυθμίσεις του οποίου προβλέπεται η κατάργηση της συγκεκριμένης ρύθμισης, αφού στόχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και γενικότερα η αξιοκρατική, δίκαιη και ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας".

Αυτό ζητήσαμε ,αυτό ζητάμε και μόνο αυτό θα μας ικανοποιήσει -τίποτε άλλο!!!!!

Α.Σ.Π.Α.