Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Αποχώρησαν οι συνδικαλιστές απο τα συμβούλια μεταθέσεων...

"Δεν συμμετέχουμε στα συμβούλια μεταθέσεων"

Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2011  
Αρ. Πρωτ.: 301/2/31α  
Α Ν Α ΚΟ Ι Ν Ω Σ Η
shmata_poasy-poaxia       Μετά την πρόσκληση που λάβαμε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, να συμμετάσχουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Ανωτέρου Συμβουλίου Μεταθέσεων, ανακοινώνουμε ότι επειδή ουδεμία επίσημη ενημέρωση έως τώρα υπήρξε για την κατάργηση της γνωστής εμβόλιμης «ρύθμισης» που αναιρεί τον Κώδικα Μεταθέσεων (σχετικό Π.Δ. 85/2011), οι Ομοσπονδίες μας,
εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των συλλογικών μας Οργάνων για την προάσπιση και διασφάλιση του κυρίαρχου αυτού θεσμού, απέσυραν τους εκπροσώπους τους από τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Μεταθέσεων έως την υλοποίηση της από 22-9-2011, με Δελτίο Τύπου, δέσμευσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περί κατάργησης της επίμαχης διάταξης, με την υπογραφή και δημοσίευση νέου Προεδρικού Διατάγματος.
      Με έγγραφο που καταθέσαμε στον Πρόεδρο του Συμβουλίου και Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Ιωάννη ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ και κοινοποιήσαμε στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, τους γνωστοποιήσαμε την απόφασή μας αυτή, ζητώντας να μας δοθεί άμεσα το σχέδιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος, που αναιρεί τις επίμαχες διατάξεις του Π.Δ. 85/2011.
     Επίσης, στο ίδιο έγγραφο τονίζουμε αναφορικά με το μείζον ζήτημα που προέκυψε με τις τοποθετήσεις 500 νέων Αστυφυλάκων σε Υπηρεσίες Ασφαλείας και με την προεπιλογή άλλων τόσων για την Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Δ.Α.Ε.Α.) που αποπνέουν «άρωμα» παρεμβάσεων «τρίτων», ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουμε προτείνει για την Ελληνική Αστυνομία πρέπει τώρα να γίνουν πράξη, ώστε ο θεσμός, έχοντας ενισχύσει το κύρος και την αξιοπιστία της αποστολής του, να μην είναι διαχρονικά ευάλωτος στις οποιεσδήποτε παρεμβατικές σκοπιμότητες.
Ας γνωρίζουν όλοι ότι με τους θεσμούς δεν παίζουμε. Απαιτείται σεβασμός από όλους.
Πάνω απ' όλα η αξιοπρέπειά μας.
ypografes_poasy-poaxia