Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δημοσιευμένο στο : http://blokoteam.blogspot.com


Θα θυμάστε ίσως την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Σεπτεμβρίου το αρχηγείο της Αστυνομίας, με την οποία ανασκεύαζε προηγούμενη ανακοίνωση διάψευσης, σχετικά με το αν γίνεται ή όχι προσπάθεια για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.
Η ανακοίνωση ανασκευής της διάψευσης έλεγε μεταξύ
άλλων:

  • Στα τέλη του πρώτου εξαμήνου 2010
    υπηρεσιακά κλιμάκια του Σώματος επεξεργάσθηκαν σε πρωτόλεια μορφή πρόταση για πιθανή αναδιοργάνωση Υπηρεσιών του Σώματος.
  • Η πρόταση αυτή ουδέποτε υπεβλήθη στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα.
  • Όπως εκτιμήθηκε από την τότε Φυσική και Πολιτική Ηγεσία η υιοθέτηση και υλοποίηση τέτοιου είδους ευρείας κλίμακας αναδιοργανώσεις Υπηρεσιών θα πρέπει να βασίζονται σε τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες".
Όπως πάντα, πίσω από τις σιβυλλικές λέξεις, κρύβεται ή υπονοείται κάτι που σχεδιάζεταινα γίνει μελλοντικά. Κι αυτό που σχεδιάζεται είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Αστυνομίας από ειδική επιτροπή, στην οποία θα διατειθεί ένας χρόνος για να ετοιμάσει τη μελέτη και περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για να επισκεφθεί άλλες χώρες, προκειμένου να ψιμυθιωθεί εκ βάθρων κι εκ θεμελίων το νέο προφίλ του σώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμία είναι η ανάθεση της μελέτης κατόπιν διαγωνισμού να καταλήξει  σε κάποιο πανεπιστήμιο κι όχι σε τεχνική εταιρεία, όπως επίσης πρόκειται να συγκροτηθεί και άλλη ειδική επιτροπή που θα στελεχωθεί από αξιωματούχους του υπουργείου και συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ, για να παρακολουθούν την πρόοδο της επιτροπής των τεχνικών πραγματογνωμόνων.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως θα ζητηθούν 5 εναλλακτικά μοντέλα τα οποία θ' απηχούν τις διαφορετικές ανάγκες αστυνόμευσης στα μεγάλα αστυνομικά κέντρα, στις μικρότερες πόλεις, στα χωριά, στη νησιωτική χώρα και τέλος σε περιοχές που διέπονται από ειδικής φύσης και μορφές εγκληματικότητας όπως για παράδειγμα η Κρήτη, η Ζάκυνθος κ.ά.

του Γιώργου Καραϊβάζ