Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Στην Ελλάδα υπήρχε δικτατορία από τις 21 Απριλίου 1967, το καθεστώς  είχε καταργήσει τις ατομικές ελευθερίες, είχε εξορίσει, φυλακίσει και βασανίσει πολλούς πολίτες με βασικό κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις αντιθέσεις τους στο καθεστώς.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου  μας θυμίζει ότι το 1973 έλαβε χώρα μια μαζική διαδήλωση - εξέγερση των φοιτητών  ενάντια στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, και έληξε με αιματοχυσία στις 17 Νοεμβρίου,  με την είσοδο αρμάτων  στο Πολυτεχνείο

Ο λαός ενωμένος και με  κυρίαρχο σύνθημα "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", κέρδισε την ελευθερία του.

Τη Χώρα μας η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου την βρίσκει να είναι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση με μια νέα κυβέρνηση "εθνικής ενότητας - συννενόησης " η οποία θα προσπαθήσει να σώσει την Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή,  προφανώς προωθώντας όπως δήλωσε κάποια πολύ σκληρά μέτρα για όλους μας.
Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όταν οι Έλληνες  δίνουν ενωμένοι  μάχες  όταν κινδυνεύει η Πατρίδα μας τις κερδίζουν όλες!!!
Σήμερα λοιπόν όσο ποτέ άλλοτε τα συνδικαλιστικά συνδικάτα πρέπει να παραδειγματίζονται  και να δίνουν αγώνες ώστε να μην χαθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων, να αγωνιστούν  για κοινωνική δικαιοσύνη,εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία ,ώστε να διασφαλιστούν όλα τα προηγούμενα αλλά και  το κοινωνικό αγαθό της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.


Είναι πλέον ξάνα επικαίρο το σύνθημα "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"!!!!

Α.Σ.Π.Α