Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ : "Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ" ΞΕΚΙΝΑΕΙ!!!

Δημιουργείτε και ξεκινάει τις εργασίες επιτροπή για ο ειδικό μισθολόγιο των ενστόλων!!!!
Στην επιτροπή συμμετέχουν και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών μας, τους ευχόμαστε καλή και δημιουργική συμμετοχή.
Εμείς όλοι οι υπόλοιποι σφικτά ενωμένοι  και αποφασισμένοι για κάθε μορφή αγώνα.
Με την στάση μας θα ενδυναμώσουμε την συμμετοχή τους ώστε να  μπορέσουμε να προσπεράσουμε τα πολλά και δύσκολα εμπόδια που θα προκύψουν προκειμένου το νέο Μισθολόγιο να μην είναι η "ταφόπλακα" των χιλιάδων συναδέλφων που εκπροσωπεί το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα. Απεναντίας μέσα σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία που δημιουργείτε να δίνει ελπίδα ,όραμα και προοπτική για τα επόμενα χρόνια που θα μας «συνοδεύει».
Επειδή λοιπόν το Μισθολόγιο αυτό θα μας συνοδέψει για πάρα πολλά χρόνια 
 χρειάζεται μεγάλη προσοχή, σοβαρή επιχειρηματολογία ,ασφυκτική πίεση προς κάθε κατεύθυνση και καθαρή στεντόρεια φωνή πως δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση υποχωρήσεις πίσω από τις "κόκκινες γραμμές" που έχουμε χαράξει στις καταστατικές μας διαδικασίες (συνέδριο ΠΟΑΣΥ, Γενικά και Διοικητικά μας Συμβούλια).
Πρέπει να γνωρίζουν όλοι  ότι:
-Το ισχύον .Μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας» θεσμοθετήθηκε το 1997!!!!
-Το 2003 το παραπάνω μισθολόγιο εξαιρέθηκε από «Ενιαίο Μισθολόγιο Δημοσίου» με αποτέλεσμα μια σειρά επιδομάτων (εξομάλυνσης – ειδικής απασχόλησης – επιτελικής ευθύνης και ειδικών συνθηκών )- το δε επίδομα των 176 ευρώ δεν μας χορηγήθηκε ποτέ ενώ μέχρι ενός διαστήματος μας γινόταν και κρατήσεις!!!- να μην ενσωματωθούν στον Βασικό Μισθό .
-Έτσι να έχουμε μέχρι σήμερα ένα επιδοματικού χαρακτήρα μισθολόγιο αφού η σχέση Βασικού Μισθού +Χρονοεπιδόματος με τα επιδόματα είναι 60% - 40% με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σε απώλειες εισοδήματος για όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Για αυτό εξάλλου επιμείναμε ότι θα ήταν δικαιότερο και ζητούμενο από την πλευρά μας – αλλά και από το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος των αστυνομικών - η εξαίρεση μας από το Μισθολόγιο των Δ.Υ και η δημιουργία ενός Ειδικού Μισθολογίου των Ενστόλων  γεγονός το οποίο και  πετύχαμε.
Γι αυτό εξάλλου και θα επιμείνουμε σθεναρά σε όποιους  θα  κοιτάξουν με "μισό μάτι" τις προτάσεις μας για :Νέα ορθολογικά μισθολογικά κλιμάκια (συντελεστές) ώστε να εκλείψουν οι σημερινές στρεβλώσεις και ανισότητες και να ενισχυθούν οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί που ανήκουν στα πρώτα εισαγωγικά κλιμάκια και έχουν λίγα χρόνια προϋπηρεσίας .
Όποιοι θα επιχειρήσουν στον αντίποδα τις δική μας πρότασης να διευρύνουν «την ψαλίδα» και να διατηρήσουν  «προνόμια» που είχαν ,"θυσιάζοντας" και καταδικάζοντας τους χιλιάδες χαμηλόβαθμους συναδέλφους στην φτώχεια και την μιζέρια,  παρουσιάζοντας  μια μισθολογική πρόταση που θα περιλαμβάνει ως βασικό επιχείρημα τον   περιορισμό της  μισθολογικής δαπάνης  ακόμη και κατά 20%!!!!, ώστε να δελεάσουν την Πολιτική Ηγεσία τόσο του Υπουργείου Οικονομικών ,όσο και του Προστασίας του Πολίτη.
Θα πρέπει να πάρουν κατάλληλη και  «πληρωμένη» απάντηση!!
Και την αποφασιστικότητα μας ότι δεν είμαστε διατιθέμενοι να αφήσουμε να τους περάσει;
 
Α.Σ.Π.Α