Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ" ΜΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008 - 2010

Αντιμέτωποι με το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο της "διαγραφής" των οφειλών προς το ένστολο προσωπικό για τα εκτός έδρας της περιόδου 2008 - 2010 και μάλιστα με εξόφθαλμα προσχηματικό αιτιολογικό.
Το πρόβλημα, όπως και πολλών άλλων οικονομικών αγκυλώσεων, φαίνεται να δημιουργεί η κατάργηση του Ελεγκτηρίου Δαπανών και η μεταφορά από πέρσι
της δικαιοδοσίας στην εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες διαρρέονται χωρίς ωστόσο ακόμη να επιβεβαιώνονται ή να διαψεύδονται από το Οικονομικό επιτελείο του υπουργείου, για το θέμα των οφειλόμενων εκτός έδρας των τελευταίων χρόνων που δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί, υπάρχει αίτημα από πλευράς ΥΔΕ να ... αποσταλούν εκ νέου τα και με σφραγίδες τα δικαιολογητικά (αποδείξεις ή υπηρεσιακές διαταγές), με το αιτιολογικό ότι τα προηγούμενα έχουν χαθεί.
Υπενθυμίζεται ότι με το προηγούμενο "καθεστώς" υπολογισμού τα εκτός έδρας προσδιορίζονταν για μετακινήσεις πέραν των 15 χιλιομέτρων από την έδρα της υπηρεσίας, κάτι που άλλαξε πέρσι όταν η έκταση τους διευρύνθηκε στα 60, με αποτέλεσμα καμία μετακίνηση για παράδειγμα εντός του νομού Αττικής, να δικαιολογεί οδοιπορικά.


Δημοσιεύτηκε στο BLOKO.gr