Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ 22ΧΡΟΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΙΑ

Δημοσιευμένο:www.astynomia.gr
Συνελήφθη στις 17-11-2011 το βράδυ, στην οδό Γιαννιτσών, από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, 22χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, για οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ελευθερίας 25χρονης ομοεθνούς της.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία της 25χρονης, την οποία υπέβαλε αρχικά στο Τμήμα Ασφάλειας Μενεμένης, όπου κατάφερε να φτάσει με τη βοήθεια που της παρείχε διερχόμενος οδηγός.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την 16-11-2011, η 22χρονη
 δράστιδα συνάντησε την 25χρονη στη Βουλγαρία και εκμεταλλευόμενη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και ευάλωτη θέση της, την «εξαγόρασε» αντί του ποσού των 500 ευρώ. Στη συνέχεια, αφού μετέφερε την παθούσα στη Θεσσαλονίκη και την εγκατέστησε σε διαμέρισμα της πόλης, με απειλές και εκφοβιστικές μεθόδους, προσπάθησε να την προωθήσει στην πορνεία, έναντι του ποσού των 150 ως 200 ευρώ, για κάθε ερωτική συνεύρεση.
Χθες το απόγευμα, στη διασταύρωση των οδών Κωλέττη με Μοναστηρίου, η δράστιδα κανόνισε για λογαριασμό του θύματος, ερωτικό ραντεβού με διερχόμενο οδηγό. Όταν όμως η 25χρονη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του άντρα, του εξιστόρησε όλα όσα είχαν συμβεί, με αποτέλεσμα ο οδηγός να τη μεταφέρει άμεσα στο Τμήμα Ασφάλεια Μενεμένης και να ενημερωθεί στη συνέχεια το αρμόδιο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.
Στην 25χρονη γνωστοποιήθηκαν όλες οι περί προστασίας και παροχής βοήθειας διατάξεις και φιλοξενείται ήδη σε ξενώνα μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Η συλληφθείσα, σε βάρος της οποίας σχηματίζεται δικογραφία για «Σωματεμπορία», οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.