Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Προχθές "συγκλήθηκε" στο αρχηγείο της Αστυνομίας η πρώτη σύσκεψη που συστήθηκε κατά το πρότυπο του Στρατού, από υπηρεσιακούς παράγοντες των οικονομικών υπηρεσιών του αρχηγείου, συνδικαλιστές από τα τρία Σώματα Ασφαλείας και μία στενή συνεργάτη κι εκπρόσωπο του κ. Παπουτσή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr
στη σύσκεψη αυτή καθορίστηκε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα επιδιωχθεί να σχηματοποιηθεί η τελική πρόταση, που σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα συνιστά ή θα έχει τον οποιοδήποτε δεσμευτικό χαρακτήρα για το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Εκφράζει κατά πως θα λέγαμε, τις μύχιες προσδοκίες και τους πόθους των "μετόχων" της επιτροπής.
- Το πρώτο θέμα που τέθηκε είναι η διατήρηση των μισθολογικών προαγωγών, για τις οποίες όπως γράφαμε χθες φαίνεται ότι απεμπολεί η αντίστοιχη επιτροπή του Στρατού, με το δεδομένο ότι μικρή οικονομική βλάβη προκαλεί στους στρατιωτικούς, σε αντίθεση βέβαια με την αναντίστοιχα μεγάλη  που θα επιφέρει σε αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς.
- Να καθοριστεί ως βάση βασικού μισθού αυτή του αστυφύλακα και όχι του υπαστυνόμου. Οι στρατιωτικοί φέρονται να έχουν αποδεχτεί ως βάση του ανθυπολοχαγού.
- Η κατάργηση των σημερινών επιδομάτων και η ενσωμάτωση τους στο βασικο μισθό.
- Εξαίρεση μόνο και επιδίωξη διατήρησης του επιδόματος θέσης- ευθύνης και ειδικών συνθήκων που ισχύει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, του χρονοεπιδόματος, της αυξημένης υπηρεσιακής απόδοσης και θεσμοθέτηση επιδόματος για όσους υπηρετούν σε παραμεθόριες περιοχές.

Η προοπτική είναι η επιτροπή να παραδώσει την πρόταση της μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αναρτήθηκε στο www.bloko.gr