Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Να σταματήσει η απαράδεκτη δίωξη σε βάρος της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και μέλους του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ.
Στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο
παραπέμπεται με απόφαση της Αστυνομικής Διοίκησης η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης  και μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, παρά το ότι στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ κρίθηκε αθώα για τις κατηγορίες που της είχαν αποδοθεί για τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τοπικοί φορείς και συμμετείχαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον Αύγουστο του 2012, έξω από το χώρο του τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, επειδή μετατράπηκαν οι εγκαταστάσεις αυτές σε Κέντρο κράτησης μεταναστών.
Η δίωξη αυτή βάζει σε αμφισβήτηση βασικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες  και στοχεύουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα εκφοβισμού στο προσωπικό  που υπηρετεί στα πιο πάνω σώματα και σε τελική ανάλυση να ενισχύσουν τους μηχανισμούς καταστολής κατά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός.
·         Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να πάρει τέλος η απαράδεκτη δίωξη σε βάρος της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών  Υπαλλήλων Ροδόπης  και μέλους του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ Σταυρούλας Τζατζανα.
·         Τι μέτρα θα πάρει για να μην επαναληφθεί παρόμοια αυθαιρεσία σε βάρος των εκλεγμένων στα συνδικαλιστικά όργανα των ένστολων καθώς και σε βάρος των απλών μελών των παραπάνω συνδικαλιστικών οργάνων


Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου

Χρήστος Κατσώτης

Σπύρος Χαλβατζής