Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι αυτοκτονίες αστυνομικών είναι μια πραγματικότητα.....

Και όποιος δεν θέλει η δεν τολμά να δει την πραγματικότητα κατάματα, ζει στον δικό του κόσμο που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την ζωή, δουλειά και τα προβλήματα των αστυνομικών..... ζει σε μια "εικονική πραγματικότητα".
Δεν φανταζόμασταν ότι και αυτό το φαινόμενο αντί να γίνει θέμα διακομματικής συνεννόησης, θα γινότανε θέμα πολιτικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης.
Μόνον έτσι θα μπορούσε να εκλάβει κανείς την απάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Κου ΔΕΝΔΙΑ, αλλά και την ερώτηση   βουλευτών για το φαινόμενο των αυτοκτονιών αστυνομικών.
Και οι μεν και οι δε για διαφορετικούς και δικούς τους λόγους ο καθένας, αλλά γενικά το σύνολο του πολιτικού κόσμου έχουν επιδείξει προκλητική αδιαφορία για τα προβλήματα και τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ένας αστυνομικός, ειδικά την περίοδο της οικονομικής και θεσμικής κρίσης.
Για άλλους είμαστε θύλακες ακροδεξιών και σταγονίδια και για άλλους "ο σκληρός πυρήνας του κράτους" η  "εσείς είστε το Κράτος", για κανέναν μα για κανέναν όμως είμαστε μια σκληρά δοκιμαζόμενη ομάδα εργαζομένων.
Καμία μα καμία επίδραση - σύμφωνα με αυτόν και την Φυσική Ηγεσία της αστυνομίας - η διαχείριση και η μεταχείριση των αστυνομικών από την Πολιτεία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της κρίσης των θεσμών!!!!!
Καμία επίδραση η αποδυνάμωση των υπηρεσιών, η υπερεργασία πάνω από τα όρια αντοχής η καθημερινή αμφισβήτηση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των αστυνομικών.
Κανένας πρόσθετος λόγος να "τινάξει κάποιος τα μυαλά του στον αέρα" όταν ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες της οικογενείας του.
Καμία επίδραση όταν νέοι αστυνομικοί "ρίχνονται στην μάχη" σε υπηρεσίες αιχμής αμέσως μετά την σχολή τους, γνωρίζοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις  και οι πιέσεις και οι εντολές από τους Ανωτέρους δημιουργούν άγχος και στρες.
Χρόνια τώρα ζητάμε με κάθε μέσο και τρόπο εμπράκτως να αναγνωριστούν οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος μας και να υπάρχει τακτική και ανάλογη επιστημονική, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη των αστυνομικών που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις και αντί για αυτά εισπράττουμε αδιαφορία και πολλές φορές την χλεύη και την απαξίωση του συνόλου των πολιτικών παρατάξεων για διαφορετικούς λόγους της κάθε μιας από αυτές.
Μέχρι όμως να υπάρξουν έμπρακτες πολιτικές και επιστημονικές παρεμβάσεις ώστε να εξαλειφθεί η να περιοριστεί το φαινόμενο αυτό, οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοκτονίας των αστυνομικών θα έχουν διεύθυνση και ονοματεπώνυμο.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης