Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σε συναγερμό και οι αποσπασμένοι της Γ.Α.Δ.Θ. στον Έβρο για τις πλημμύρες

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πέρασαν από την σταθεροποίηση της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του Έβρου λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών. Η ΑΣΠΑ θεωρεί χρέος της να εκφράσει δημόσια συγχαρητήρια στους αποσπασμένους συναδέλφους της Γ.Α.Δ.Θ. αλλά  και σε κάθε άλλη Αρχή, οι οποίοι συνεισέφεραν στον περιορισμό των καταστροφών από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις.
Όλοι οι συνάδελφοι μας, σε συνεργασία με το
συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και  τις Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συνέβαλαν σημαντικά σε κάθε ανάγκη που προέκυψε για την προστασία των κατοίκων της περιοχής και των περιουσιακών τους στοιχείων. 
Συγκεκριμένα, το αποσπασμένο αστυνομικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ. και οι συνάδελφοι της Α.Δ. Ορεστιάδας, πιστοί στο καθήκον τους για την ασφάλεια των πολιτών, βοήθησαν στην κατασκευή ενός πρόσθετου αναχώματος, στην μεταφορά κατοίκων για την εκκένωση περιοχών όπου αυτό χρειάστηκε, στην καταγραφή των ατόμων που ζουν μόνοι τους, καθώς και στην διευκόλυνση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ηλικιωμένων. 
Πλέον, κύριο μέλημα των συναδέλφων μας και των αρμόδιων Αρχών είναι η καταγραφή των καταστροφών για την αποζημίωση των κατοίκων, ενώ σε κατάσταση επιφυλακής εξακολουθεί να βρίσκεται ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρών του ποταμού Έβρου.
Α.Σ.Π. Α. Θεσσαλονίκης