Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Ποιο επάγγελμα μετράει τόσους νεκρούς, τραυματίες και ανάπηρους; Άρθρο του ΔΟΛΜΑ Χρήστου

Μετά τα τελευταία γεγονότα της 6ης Δεκέμβρη με τους τραυματισμούς των συναδέλφων και τις ρίψεις μολότοφ από τις ταράτσες πολυκατοικιών, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι οι πολιτικοί αυτού του τόπου συνεχίζουν να μην χαρακτηρίζουν το επάγγελμα του αστυνομικού ως επικίνδυνο. Κάθε μέρα όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι σε κάθε νέο τρόπο που βρίσκουν οι εγκληματίες και ταραχοποιοί για να μας επιτεθούν. Μάλιστα, για πολλούς θεωρείται ότι η έκθεση αυτή είναι "καθήκον" μας. 
Και βεβαίως είναι καθήκον των Αστυνομικών να θέτουν τη δική τους ασφάλεια σε κίνδυνο προκειμένου να ωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο, αλλά αυτό δεν όφειλε να τους το αναγνωρίσει η Πολιτεία έμπρακτα; Ποιο επάγγελμα μετράει τόσους νεκρούς, τραυματίες και ανάπηρους;

Η συμπερίληψη του επαγγέλματος μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα δεν είναι απλώς δικαίωμα μας, είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να αποδείξει ότι θεωρεί τον Έλληνα αστυνομικό ισάξιο κάθε άλλου πολίτη και όχι παρία.
Κάθε συνάδελφος που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με σκληρούς και αδίστακτους κακοποιούς δεν αρκείται στα τελευταία λόγια συμπόνοιας του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι "Ο Αστυνομικός φεύγει από το σπίτι του για δουλεία και δεν ξέρει αν θα γυρίσει στο σπίτι του και στην οικογένεια του", αλλά περιμένει χρόνια τώρα αυτά τα λόγια να γίνουν πράξεις.
Μέχρι να υλοποιηθεί αυτό το πάγιο αίτημα μας κάθε χτύπημα στην πλάτη και δηλώσεις κατανόησης των δυσκολιών που βιώνει καθημερινά ο αστυνομικός θεωρούνται τουλάχιστον υποκριτικές. Και αυτό πρέπει να το καταστήσουμε όλοι μας σαφές σε κάθε πολιτικό αυτής της χώρας.

ΔΟΛΜΑΣ Χρήστος 
Ταμίας Ε.Α.Υ.Θ.
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.