Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Αδικίες και αναλγησία της Διοίκησης στην έκδοση των μέτρων τάξης για τα εκλογικά τμήματα.

Θεσσαλονίκη, 7 Ιουλίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 82/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης στις τρεις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες που είχε η χώρα μας κατήγγειλε την αναλγησία της Διοίκησης στην έκδοση των μέτρων τάξης για τα εκλογικά τμήματα.

   Αυτό συνέβη και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 κατά τη διαδικασία του δημοψηφίσματος. Πολλοί συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να διασχίσουν δεκάδες χιλιόμετρα απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας τους, κι έπειτα να επιστρέψουν στην έδρα τους, λόγω της κατάστασης επιφυλακής στην οποία βρίσκεται το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Για παράδειγμα, συνάδελφος που υπηρετεί στην περιοχή Χαριλάου διατέθηκε σε εκλογικό τμήμα των Αμπελοκήπων ενώ άλλοι συνάδελφοι από το κέντρο της πόλης διατέθηκαν σε περιφερειακά τμήματα όπως τα Βασιλικά και το Ζαγκλιβέρι.
   Η κατάσταση αυτή δεν ήταν ανέκαθεν δεδομένη για την ΓΑΔΘ και οφείλεται κυρίως στηδιάλυση των Υποδιευθύνσεων. Μέχρι πρότινος, οι λίστες των μέτρων τάξης των Υποδιευθύνσεων διέθεταν τους συναδέλφους σε εκλογικά τμήματα εντός των ορίων αρμοδιότητάς των Υπηρεσιών τους και δεν τους απομακρύνονταν σε τεράστιες αποστάσεις. Από τη στιγμή κατάργησης των Υποδιευθύνσεων επιδεικνύεται αδράνεια για τέτοια φαινόμενα και δεν αίρονται οι αδικίες που προκαλούνται.
   Διανύουμε την χειρότερη οικονομική περίοδο στη νεότερη ιστορία μας και πολλές οικογένειες Αστυνομικών με δυσκολία βιοπορίζονται. Όσο κι αν οι αρμόδιοι το υποτιμούν ως γεγονός, οι μετακινήσεις αυτές επιβαρύνουν οικονομικά τους συναδέλφους οι οποίοι, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, έχουν περιορίσει τα έξοδά τους στα απολύτως απαραίτητα μπροστά σε ένα αβέβαιο μέλλον.
   Επιβάλλεται η Υπηρεσία να είναι προετοιμασμένη εκ των προτέρων για εκλογικές διαδικασίες και να έχει προβλέψει την ισότιμη και δίκαιη διάθεση των συναδέλφωνστις περιοχές αρμοδιότητας των Υπηρεσιών τους, όπου υφίστανται εκλογικά κέντρα.
   Η Ένωσή μας, λόγω καλής θέλησης, είχε οχλήσει την Διοίκηση για το συγκεκριμένο ζήτημα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για να προλάβει την κατάσταση. Προφανώς, οι αρμόδιοι ενώ γνώριζαν την αδικία δεν την απέτρεψαν,για λόγους που δεν αντιλαμβανόμαστε. Άλλωστε, μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται χωρίς καμία βελτίωση αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για σύμπτωση και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα εκ μέρους του προσωπικού για τη μέριμνα της Διοίκησης.
   Επειδή οι καταγγελίες που φτάνουν στην Ένωση έχουν αυξητική τάση σε κάθε εκλογική διαδικασία φέρουμε τους Διοικούντες προ των ευθυνών τους και τονίζουμε ότι τέτοιες υπηρεσιακές συμπεριφορές αφήνουν έκθετους τους ίδιους στα μάτια των συναδέλφων και των προϊσταμένων τους.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΠΑΔΙΩΤΗΣ Δημήτριος                                        ΚΑΛΕΥΡΑΣ Αλέξανδρος
  • ΠΗΓΗ: eayth.gr